Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vaječný koňak s kapučínem

Vaječné koňaky můžeme připravit i s oblíbenou příchutí. Základ ze smetany, Salka, žloutků a pudinku doplníme instantním práškem kávové příchuti. Vychlazený koňak pak podáváme o slavnostním večeru, či jej darujeme svým blízkým.

Hodnocení receptu je 4,0 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mirda2

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 90 min

90 min (90 min příprava)

Suroviny pro 1 dávka

z dávky vyjde přibližně 1,5 l

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 185 kJ /
1 956 kcal
Bílkoviny48,42 g
Tuky49,62 g
Vláknina0,40 g
Cholesterol 1,32 g
Sodík 386 mg
Sůl0,98 g
Sacharidy83,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Žloutky s vanilkovými cukry a 2 lžícemi kapučína šleháme elektrickým šlehačem nejméně 3 minuty. Pak přidáme mléko, Salko, smetanu, vanilkový pudink za studena a znovu šleháme. Krok 2: Pak přelijeme do mísy na vodní lázeň a za stálého míchání přivedeme do zhoustnutí. Poté zchladíme přeložením mísy do studené vody. Krok 3: Po zchlazení přilijeme rum a znovu metlou našleháme. Pak přes sítko naléváme do čistých lahví a dáme do lednice.

TIP: Jak připravit lahodný vaječný koňak

TIP: Vaječný likér jako symbol adventu. Jak na jeho přípravu?

Zveřejněno 12. 1. 2021

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vaječný koňak s kapučínem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0Jx5

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vaječný koňak s kapučínem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0Jx5

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
žloutek, cukr vanilkový, salko, smetana ke šlehání, mléko, pudink vanilkový, cappuccino, rum

Přidat fotografie receptu