Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Chléb z receptáře

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

toprecepty.cz toprecepty.cz

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 360 kJ /
2 715 kcal
Bílkoviny86,25 g
Tuky15,00 g
Vláknina22,50 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 8 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy547,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do mísy vsypememe mouku a vyhloubíme dva důlky. Krok 2: Do jednoho důlku dáme špetku cukru, droždí a zalijeme teplou vodou. Krok 3: Do druhého důlku nasypeme sůl a polévkovou lžíci kmínu, 2 polévkové lžíce octa a 3 polévkové lžíce oleje. Vypracujeme tužší těsto a necháme kynout. Krok 4: Po vykynutí vyklopíme na vymoučený vál a lehce vypracujeme. Krok 5: Pak dáme zpět do vymoučené mísy znovu vykynout. Krok 6: Takto vykynuté těsto vyklopíme na vymaštěný plech. Krok 7: Bochník posypeme kmínem a potřeme vodou. Krok 8: Pečeme 1/4 hodiny na 250°C a dalších 3/4 hodiny na 150°C. Upečený chléb ihned po vyjmutí z trouby potřeme vodou.

Zveřejněno 18. 2. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Chléb z receptáře

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6Gz

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Chléb z receptáře

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6Gz

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

natalie:natalie tady se jedná o mikrovlnnou troubu, podle mne musíš použít méně surovin, určitě v ní můžeš upéct jen menší chlebík;-)Vlastně vyndáním otočného talíře a nasazením nádoby s hnětacím hákem se z mikrovlnky stane pekárna.Musíš zjistit jak velký chlebík můžeš upéct;-)

jsou u toho par receptu jak upect chleba i jak se s tim zachazi vcera sem zkousela pokusy snazila se to vselijak kombinovat a zjistila sem ze sem tam kde sem byla.program je jen jeden a to na tech 3hod.onoto nepece vkuse tak dlouho ono to kompletne pracuje promycha testo vykvasi pak pece.no nevim.trouba se jmenuje ariete multifunkcni trouba.taky sem psala na reklamaci tak uvidim jestli se ozvou.

natalko - zkus dát do vyhledavače přesnou značku trouby a zkus najít návod - někdy to jde, pokud nevíš jak, dej tu značku sem. Ale pokud to nemá řádný český návod, je to důvod reklamace!!!!

spagetko dik ze si se ozvala.taky si myslim ze je to velka doba.navod sem k ni dostala strucny.takze jak se rika pomoz si sama.zkousela sem mackat co sem mohla a nikde nizsi teplota nebyla.to je jak si neco clovek koupi s internetu na dobirku ani si to neomaca.uz sem psala i email.i dodavateli.nejhorsi na tom je ze sem pritele umlouvala at mi to koupi a ted sem s toho nestastna.ted mi nic jinyho nezbyva jak to zjistit co ted s tim

natalie.hamtakova@seznam.cz 25. 1. 2009 16:03
pred nedavnem sem si koupila multifunkcni troubu ariete 4v1,po druhe sem v ni zkousela upict chleba a nepoved se je pomouceny prijde mi i nedopeceny a nechutny neni jak s obchodu.vsechny igredience co sem do nej mela dat sem tam fakt dala presne.3hodky trva nez se upece o to by ani ak neslo ale o ten vysledek ze to vyhodita obratem do kose.proto prosim kdo ma zkusenosti at mi poradi.dekuji

natalie, nezlob se, není spíš chyba v používání té trouby? 3 hodiny mi přijde strašně moc jen na pečení!!!!Jestliže cítíš mouku a je nedopečený - mně to přijde, že to je v nastavení teploty - tedy tuhle troubu neznám, mrkni do návodu, nepřehlédlas nějaké nastavení nebo tak? :-/

pred nedavnem sem si koupila multifunkcni troubu ariete 4v1.po druhe sem zkousela v ni upict chleba a nepoved se.je pomouceny prijde mi nedopeceny a nechutne mi tak jek s obchodu.vsechny ingredience co sem do nej mela dat sem fakt dale presne.3hodky trva nez je to upeceny o to by asi tak neslo ale jde mi o ten vysledek.prosim kdo muze at mi pomuze poradit.dekuji

kvassko- také peču chleby v horkovzdušné toubě - vyhřeju troubu na 200 st., dám na dno ještě hrnek s vodou. Chleba peču horkovzduchem dohromady 45 min., ale 10 minut před uplynutím doby troubu úplně vypnu a nechám dojít. Během pečení potírám slanou teplou vodou. Pak vyzkouším špejlí, jestli to je propečené. Ale pozor!!!! Každá trouba peče jinak, takže úplně přesně se to musí vyzkoušet ve vlatní troubě. Např. já musím pekáč otáčet, protže mi peče víc zezadu než vpředu. ;-)

kvasska.a@seznam.cz 17. 1. 2009 19:08
mam horkovzdusnou troubu ale nevim jak s ni poradi me nekdo dik moc :-//

Dnes jsem pekla chléb v římském hrnci a je :yes: Použila jsem taky jen normální hladkou mouku, těsto mi zadělala pekárna, římský hrnec jsem namáčela asi 1/2 hodinky, vymazala jsem ho trochu povoleným 100% tukem Omega, vložila těsto, nechala kynout, pak potřela vlažnou vodou, přiklopila víkem a dala péct, vkládá se do studené trouby. V poslední třetině pečení jsem víko odstranila. Chléb nám chutná, není vysušený, je měkký, nadýchaný a tvar nám nevadí :-D

Pekla jsem z obyč. hladké mouky a byly to 2 vynikající večky - dávám 1.

Tématické fráze:
buchty recepty s obrázky, chleb, recept na chleba, jak upect chleba, kluci v akci recepty, chleba recepty, jak upéct chleba v troubě, recepty na chleba, recept na chleba v troubě, recepty s obrázky, recept na chléb, recepty na chleba z domácí pekárny, chleba recept, předkrmy, předkrmy recepty, horkovzdušná trouba recepty, pangasius-recepty, recepty z receptáře, jak upéct chléb, recepty chleba

Suroviny:
mouka hladká, cukr, droždí, sůl, kmín celý, olej

Přidat fotografie receptu