Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zastřená vejce smažená v trojobalu

Hodnocení receptu je 5,0 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

RubyRom RubyRom

Středně náročný

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 660 kJ /
636 kcal
Bílkoviny52,08 g
Tuky45,36 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 1,55 g
Sodík 597 mg
Sůl1,26 g
Sacharidy4,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejdříve si připravíme misky s moukou, rozšlehanými vejci s trochou soli a strouhankou.
Do kastrůlku dáme vařit vodu se dvěma lžícemi octa. Jakmile začne vařit, zamícháme ji lžící, aby vznikl vír a doprostřed opatrně vklepneme vejce. Zmírníme plamen a vaříme 3-4 minuty. Pak opatrně vejce vyjmeme a necháme okapat na ubrousku. Krok 2: Vejce opatrně pomocí lžíce obalíme v trojobalu a vložíme do hodně rozpáleného oleje. Oleje musí být tolik, aby byla vejce potopená, tak asi 3 cm, stačí na to malý kastrůlek. Smažíme velmi krátce, jen aby zezlátla strouhanka. Žloutek uvnitř bude krémový. Krok 3: Podáváme s bramborovou kaší.

Zveřejněno 14. 1. 2021

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zastřená vejce smažená v trojobalu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zLGq

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zastřená vejce smažená v trojobalu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zLGq

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

:yes::yes:<3 dělávala to moje mamka, už jsem na to nějak zapomněla - díky za recept :-K

casino: Dík za odkaz, to je velice zajímavé a musí to být delikátní! Taky zkusím, jsem zvědavá bába! ;-):-D:-D:-D :-K:-K:-K

magdalenka: Dík za odkaz, já to sice dělala jinek, jak jsem prve psala hospodyni, ale s tou strouhankou na pánvičku to také zkusím, moc jsi mne potěšila tím odkazem! Díky, takhle si to někdy taky udělám, s pár čerstvě vařenými bramborami večeře jako vyšitá! Bude to asi hodně podobné, jako ten můj původní receptík, ale možná jednodušší na přípravu. Vždycky jsem měla obavu, aby se nepoškodil žloutek a nevytekl. ;-):-8:-K:-K:-K

hospodyne: Myslím, že přesně tak jsem to dělala, s brkaší omaštěnou máslem a nakládanou zeleninou nebo salátem. To vajíčko se okoulelo v té strouhance a nechalo se skutálet z talíře se strouhankou na pánvičku. Jo je to tak, už si vzpomínám, okraj toho talíře musel být posypaný také vrstvou strouhanky, aby se jí na vajíčko nabalilo co nejvíc. A já pořád přemýšlela, jestli jsem něco nezapomněla, protože se mi to zdálo až moc jednoduché. ;-):-D Díky za nápovědu! :-8:-K:-K:-K

magdalenka: no ano, je to ono:yes:

MamlajdaD: kdysi to moje maminka dělala - vyklepla vejce do strouhanky, nechalo se to postát, trochu vsáknout a pak se to usmažilo ke špenátu. Vzpomínám, že babička brblala, že mamka zdržuje:-D:-D

Podobně lze připravit i žloutky sólo :-)
https://www.labuznik.cz/recept/smazeny-zloutek/
Převeliká dobrota je to...:yes:

Robím niečo podobné, ale z vajec varených natvrdo: https://www.toprecepty.cz/recept/1660-smazena-plne.... Niekedy skúsim aj takto.

Škoda, Romčo, žes to nevyfotila rozkrojené. Docela by mě po tom smažení zajímala ta textura žloutku.

Zajímavý postup, kdysi jsem dělávala vajíčka obalená ve strouhance a usmažená, ale nepamatuji si, jak jsem je dělala. Tohle je určitě jiný postup, ale líbí se mi. ;-)<3:yes: Pro finanční nenáročnost by se to mohlo jmenovat večeře za hubičku, a přitom se člověk dobře nají. Dík za prima recept, někdy zkusím! :-8:-D :-K

Suroviny:
vejce, ocet, mouka hladká, vejce, strouhanka, olej

Přidat fotografie receptu