Suroviny pro 1
1
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 991 kJ / 476 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 12,06 g |
Tuky | 7,76 g |
Vláknina | 3,60 g |
Cholesterol | 20 mg |
Sodík | 3,21 g |
Sůl | 8,00 g |
Sacharidy | 87,66 g |
Postup přípravy
Krok 1: 30 minut před vařením odměřit kukuřičnou mouku do 0,5 l nádoby, zalít 300 ml vody. Vodu přilít nadvakrát, nutné rozmíchat mouku, nejlépe tenkým držátkem lžíce (menší odpor při míchání). Přikrýt nádobu.
Krok 2: Ohřát vodu (500ml) v nádobě se silným dnem, postupně klesajícím plamenem, ztlumit ohřev pro slabý var (proti připalování při vaření). Osolit.
Rozmíchat namočenou mouku - je usazená a ztuhlá.
Středně rychle nalít namočenou rozmíchanou mouku na lžíci míchající vodu u dna.
První míchání je důležité proti žmolkům. Krok 3: Ohřívat slabým plamenem. Občas zamíchat do varu. Kaše může začít mlaskat. Při silnějším ohřevu uvolňované bubliny bouchají a pohazují hrncem.
Za občasného míchání vařit asi 1 minutu.
Kaši lze naředit po uvaření vodou.
Promíchat s máslem. Krok 4: Uvařenou kaši rychle nalít do hlubokého talíře se širokým okrajem, nebo do nádoby 1 l.
Zakrýt proti osychání, nechat chladnout 12-15 minut
Kaše pozvolna ztuhne.
Rozmíchat namočenou mouku - je usazená a ztuhlá.
Středně rychle nalít namočenou rozmíchanou mouku na lžíci míchající vodu u dna.
První míchání je důležité proti žmolkům. Krok 3: Ohřívat slabým plamenem. Občas zamíchat do varu. Kaše může začít mlaskat. Při silnějším ohřevu uvolňované bubliny bouchají a pohazují hrncem.
Za občasného míchání vařit asi 1 minutu.
Kaši lze naředit po uvaření vodou.
Promíchat s máslem. Krok 4: Uvařenou kaši rychle nalít do hlubokého talíře se širokým okrajem, nebo do nádoby 1 l.
Zakrýt proti osychání, nechat chladnout 12-15 minut
Kaše pozvolna ztuhne.
Zveřejněno 16. 1. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hedvábná kukuřičná kaše (polenta, mămăligă, kačamak, bakardan, pura), základní
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JvmK
Moje poznámka
Hedvábná kukuřičná kaše (polenta, mămăligă, kačamak, bakardan, pura), základní
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JvmK
Nejnovější recepty
Linecká srdíčka II
Přidáno před 12 hodinami
Rohlíčky s vůní skořice
Přidáno před 12 hodinami
Vepřová pečeně na minutku
Přidáno před 15 hodinami
Kolečka se slaným karamelem
Přidáno před 16 hodinami
Plněná vepřová svíčková v listovém těstě
Přidáno před 19 hodinami
Nugátové cukroví
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Melania Trumpová se v jídle hlídá. Celý den má na talíři jen zeleninu a ovoce, nesnáší sushi, ale neodolá smaženému kuřeti
Vánoční trhy v Praze na Míráku lákají na pečená jablka v čokoládě, cukroví i andělské langoše za 140 Kč
Jak na ty nejlepší topinky? Základem je tvrdý chleba a správný tuk. Známe fígl, jak chleba správně nakrájet a čím ho ochutit
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Knedlík z domácí pekárny
Zelnak před 12 minutami
Kapustový prejt
magdalenka před 1 hodinou
Dvojctihodné koláčky
bartonik před 1 hodinou
Máslové raženky (bulky)
Wanilor před 3 hodinami
Tvarohovo-jablečný kynutý koláč
Iwana666 před 10 hodinami
Kakaové řezy s krémem a čokoládou
Chmelova před 13 hodinami
Dvoubarevný piškot s polevou
Chmelova před 13 hodinami
Ošatkový chléb
monyss před 15 hodinami
Tmavé lněné rohlíky s kyškou
lecho před 15 hodinami
Suroviny:
mouka hrubá,
voda,
sůl,
máslo
Komentáře