Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Panenka v selském obalu

Hodnocení receptu je 4,7 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Lenka Škulinová Lenka Škulinová

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny

Porce: 2-3

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie753 kJ /
180 kcal
Bílkoviny0,00 g
Tuky20,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 1 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy0,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Panenku důsledně odblaníme a nakrájíme na cca 2,5 cm široká kolečka. Každé kolečko zabalíme do plátku šunky. Napíchneme na dřevěnou jehlici tak, abychom propíchli konce šunky okolo masa a nerozpadaly se nám při smažení. (Dávala jsem 3ks na jednu špejli). Na špejli každé zavinuté kolečko z obou stran jen jemně osolíme (samotná šunka je už dost slaná) a okořeníme provensálským kořením. Krok 2: Na nepřilnavé pánvi rozetřeme olej a pánev pořádně rozehřejeme pro smažení. Následně osmahneme z obou stran "kolečka" tak, že vždy ponecháme minutu až dvě opékat na každé straně a jakmile zezlátnou a není problém maso jemně oddělit od pánve, tak vždy pootočíme dále. Zhruba po 2 minutách (podle tloušťky masa i dříve) na každé straně by mělo maso být uvnitř středně růžové. Maso vyndáme z pánve, přikryjeme alobalem a necháme v klidu dojít.  Krok 3: Mezitím trochu snížíme teplotu pod pánvičkou, a do výpeku přidáme obě omáčky a vodu. Rychle smícháme dohromady a vypneme teplotu. Na talíři jemnou omáčku přidáme k masu. Podávala jsem s opečenými brambory

Zveřejněno 16. 1. 2021

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Panenka v selském obalu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RExV

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Panenka v selském obalu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RExV

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
panenka vepřová, šunka uzená, sůl, olej rostlinný, omáčka švestková, omáčka cikánská, voda

Přidat fotografie receptu