Suroviny
Porce: 3-4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 251 kJ / 60 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 1,95 g |
| Tuky | 0,60 g |
| Vláknina | 2,40 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 8 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 10,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Zeleninu omyjeme, rajčátka nakrájíme na půlky, papriku nakrájíme na kousky, stejně tak sýr. Okurku oloupeme, odstraníme semínka a nakrájíme na kousky.
Krok 2: Do větší mísy k zelenině a sýru přidáme sušenou bazalku, zalijeme olejem, důkladně promícháme a necháme na chladném místě alespoň hodinu (nejlépe ale přes noc) uležet.
Krok 3: Podáváme jako samostatný pokrm nebo s pečivem či jako přílohu k masovým pokrmům.
Zveřejněno 17. 1. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Barevný salát s balkánským sýrem s tzatziki
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZPJQ
Moje poznámka
Barevný salát s balkánským sýrem s tzatziki
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZPJQ
Nejnovější recepty
Kuličky z piškotů s vaječným koňakem
Přidáno před 9 hodinami
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno 24. 12. 2025 20:05:10
Pstruh se salátem po bořecku
Přidáno 24. 12. 2025 19:52:50
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Domácí rohlíky
MirkaHr před 29 minutami
Šťouchaná buchta
Anickamanicka před 9 hodinami
Pomalu pečený králík s tymiánem
Antusa před 9 hodinami
Vrstvený salát
Haname před 11 hodinami
Sýrové tyčinky
Jitinka před 12 hodinami
Sýrová omáčka
Tamarilka před 15 hodinami
Pečená červená řepa
Hanawagy před 15 hodinami
Rybí vývar z pomalého hrnce
jaroslav.foltyn před 15 hodinami
Domácí vánočka
Zuzu10 před 15 hodinami
Pečené krůtí prso - snadné, ale dobré
Bizon33 před 16 hodinami
Suroviny:
rajče,
okurka salátová,
sýr balkánský,
paprika čerstvá červená,
sušená bazalka,
olej olivový
Komentáře (5)