Smažené masopustní pletýnky
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 11 551 kJ / 2 761 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 67,97 g |
Tuky | 88,55 g |
Vláknina | 15,90 g |
Cholesterol | 642 mg |
Sodík | 519 mg |
Sůl | 1,27 g |
Sacharidy | 362,96 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Milovníci rozinek, mandlí či ořechů je mohou do těsta vmíchat na menší kousky nasekané.
Kdo rád méně sladké, stačí když pletýnky jen posype cukřenkou nebo přes cedníček moučkovým cukrem, dle libosti ochucený vanilkou či skořicí. Naopak, kdo raději sladké více, obalí v cukru celé pletýnky. Čím více budou teplé, tím více se na ně cukr nalepí, takže postačí za vlažna.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
4. 2. 2024 11:27
21. 1. 2021 15:20
21. 1. 2021 12:40
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřová plec na hlívě a argentinském koření
Přidáno před 2 hodinami
Hořčičný dip se semínky
Přidáno před 3 hodinami
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Přidáno před 5 hodinami
Lososová frittata
Přidáno před 5 hodinami
Křenový dip
Přidáno před 23 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno 2. 6. 2024 10:28
Právě bylo uvařeno:
Holandské řízky
Adrissa uvařila před 15 minutami
Tatranské kotlety
kimlo uvařila před 48 minutami
Zasmažená pórková polévka
Janet.P uvařila před 1 hodinou
Vídeňské brambory
betkav uvařila před 1 hodinou
Srbské rizoto z mletého masa
Ana_Kreb uvařila před 1 hodinou
Švestkový drobenkový koláč s pudinkem
Simooor uvařila před 1 hodinou
Lososová frittata
Moanka uvařila před 2 hodinami
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Moanka uvařila před 2 hodinami
Blesková šlehačková bábovka
Lucie4 uvařila před 3 hodinami
Smažené nudle s klobásou a sýrem
Horver uvařila před 8 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Zámečtí kuřecí rarášci: Křupavé a šťavnaté kousky masa jsou obalené v těstíčku se speciální surovinou, která jim dodá říz
Jahodový džem pro začátečníky bez chemie: Důležité je čerstvé ovoce a sbírání pěny při vaření, chuť vylepší i trochu zvláštní koření
Další recepty
Suroviny: mouka hladká, mouka polohrubá, máslo, sůl, mléko, žloutek, rum, droždí čerstvé, kůra citronová, cukr krupice, cukr vanilkový, olej, cukr moučkový, vanilka, skořice mletá
Smažené masopustní pletýnky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Jv5g
3 názory