Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Piškotová roláda s tvarohovým krémem

Připravte si piškotovou roládu s tvarohovým krémem a jahodami, s dvěma druhy čokoládové polevy. Dezert budete mít hotový za hodinu práce a chvíli chlazení. Místo jahod můžete samozřejmě použít ovoce, které máte zrovna k dispozici.

Hodnocení receptu je 4,2 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Aronoele Aronoele

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 15 min přibližně 1 hodina

45 min (30 min příprava + 15 min tepelná úprava, přibližně 1 hodina)

Suroviny pro 1 kus

12 porcí

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 444 kJ /
1 301 kcal
Bílkoviny44,07 g
Tuky80,24 g
Vláknina11,00 g
Cholesterol 1,16 g
Sodík 404 mg
Sůl0,84 g
Sacharidy95,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejdřív uděláme krém - tvaroh, cukr, kakao, trochu mléka a změklé máslo nakrájené na kostičky šleháme dokud se vše dokonale nespojí. Dáme do lednice. Krok 2: Těsto - vejce šleháme s cukrem asi 10 minut dokud nevznikne pěna, poté postupně přimícháváme prosátou hladkou mouku a už nešleháme jen mouku lehce vmícháme do pěny. Krok 3: Těsto vylijeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme asi 15 minut v troubě vyhřáté na nejvyšší stupeň. Krok 4: Když těsto vyndáme z trouby, necháme ho vychladnout, sloupneme ho opatrně z pečícího papíru a položíme na čistou navlhčenou utěrku. Krok 5: Potom na piškot rovnoměrně rozetřeme tvarohový krém a doprostřed dáme do řady omyté jahody. Opatrně vytvoříme roládu a necháme ji ztuhnout v lednici (nejlépe na nějakém tácku vyloženém alobalem). Krok 6: Asi za půl hodiny připravíme vodní lázeň. Polevu uděláme z rozpuštěné čokolády na vaření s trochou oleje, aby byla řidší. Pokud chceme polevu dvoubarevnou - přichystáme dvě vodní lázně. Bílou polevu vytvoříme z kvalitní bílé čokolády s trochou rostlinného oleje. Krok 7: Roládu poléváme nejprve tmavou polevou po celé ploše a pak dozdobíme světlou polevou. Krok 8: Necháme v lednici ztuhnout.

Zveřejněno 2. 8. 2009

Poznámka autorky Aronoele

Při pečení můžeme těsto zkontrolovat jestli už je upečené - pomocí špejle -zapíchneme ji do těsta a pokud se těsto lepí, ještě piškot není. Nebo na těsto položíme prst a pokud se vytvoří v piškotu důlek - ještě chvíli pečeme.

Při polévání rolády čokoládou se hodí cukrářská mřížka, pokud ji nemáte, položte pod roládu alobal, na který bude přebytečná poleva odkapávat.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Piškotová roláda s tvarohovým krémem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/329p

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Piškotová roláda s tvarohovým krémem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/329p

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (1)

Kamilo, nádhera, super napsaný postup, tak to má být;-) a třebaže tady už nějaké rolády máme, tak tahle se nestratí;-):yes::yes::yes:

Tématické fráze:
piškotová roláda s tvarohem, piškotová roláda, piškotová roláda s tvarohem a ovocem, tvarohový krém, piskotove rolady, piškotová roláda s ovocem, cukrářská roláda, kakaová roláda piškotová s krémem, cukrářské rolády, piškotová roláda recept, tvarohová roláda, roláda s čokoládovým krémem, roláda s tvarohem, kremova rolada, rolady s čokoladovým krémem, piskotova roláda s mascarpone, roláda piškotová, peceme rolady, rolády, tvarohové krémy

Suroviny:
vejce, cukr třtinový, mouka hladká, tvaroh měkký, cukr moučkový, mléko, máslo, kakao, jahody, čokoláda na vaření, čokoláda bílá, olej rostlinný

Přidat fotografie receptu