Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mleté lasagne/lazaně

Hodnocení receptu je 4,0 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

lenkadra lenkadra

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny

Porce: 6 - 10

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie15 863 kJ /
3 791 kcal
Bílkoviny206,74 g
Tuky266,90 g
Vláknina23,20 g
Cholesterol 540 mg
Sodík 4,26 g
Sůl10,00 g
Sacharidy132,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na oleji zpěníme cibuli, přidáme maso, orestujeme a přidáme koření a sůl. Zamícháme. Přilijeme protlak, zamícháme a necháme chvilku probublat. Přilijeme mléko (asi 750 ml). Krok 2: Mezitím ve zbytku mléka rozmícháme mouku a přilijeme do masové směsi. Přivedeme k varu a za stálého míchání vaříme asi 5 minut na mírném ohni. Vznikne rádoby bešamel. Konzistence zhruba hustší omáčky. Krok 3: Na dno hrnce/pekáčku rozprostřeme trochu omáčky a vrstvíme - pláty lasagní,
omáčku, sýr, omáčku, pláty lasagní, končíme pláty, omáčka, sýr (na vrchu ho zmuchlám). Krok 4: Vložíme na střed do vyhřáté trouby na 180 stupňů Celsia, pečeme zhruba 15 minut do zezlátnutí sýra. Vyndáme z trouby, přikryjeme pokličkou a necháme odpočinout aspoň 10 minut, aby pláty změkly.

Zveřejněno 22. 1. 2021

Poznámka autorky lenkadra

Toto je základní recept. Je výborný, když se do směsi přidají třeba žampiony, papriky, kukuřice ... nebo místo goudy se použije uzený sýr, česnek taky nic nezkazí ;-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mleté lasagne/lazaně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6POR

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mleté lasagne/lazaně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6POR

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Snadné, rychlé a moooc dobré. <3:yes: Jen jsem přidala trochu mrkve a celeru.

lenkadra: Dekuji.

Veronika.Hrozna: sýr je v každé vrstvě ;-) (lazaně, omáčka, sýr, omáčka, lazaně ...) a lazaně jsou prostě suché pláty v krabičce a předvářet se nemusí :yes:

magdalenka: Vyzerá, že ano. Inak by sa to asi nedalo, takto pokrčiť pred plnením. Syr je iba navrchu. Autorka prezradí!

Já lasagne nikdy nepředvářím, ať používám jakoukoliv značku. Podle mě to není potřeba, "uvaří" se v omáčce a v bešamelu (nemíchám bešamelovou omáčku s boloňskou dohromady, ale střídám je mezi jednotlivými vrstvami lasagní). Casino má ale pravdu, že pečení by mělo být delší. Není to žádná věd - stačí do lasagní vbodnou dvouzubou vidličku - pokud projede vrstvami lehce, jsou lasagne už dostatečně měkké a je pak už jen na nás, jak moc chceme mít vrchní sýrovou vrstvu opečenou. ;-)

casino: na predposlednej fotke to skrkvané by mohli byť predvarené lasagne...alebo je to syr?

Mě zaujal bod 2 postupu (Vznikne rádoby bešamel.) poněkud netradiční způsob :-O ale nevyznívá to až tak úplně blbě ;-):-):-D:-K
magdalenka:
No, nikde není zmínka o předváření těstovin..., mějme tedy za to, že byly použity sušené, v lepším případě čerstvé resp. chlazené... Pokud byly sušené, pak čas pečení je jen tak tak, ale je tam prefíkaně psáno "zhruba", že :-D

Lasagne predvárate pre vrstvením? Dík.

snoopdogg: Pročpak:-? Chcete přijít ochutnat???

Vase prvni jidlo, co jste varila :-D

Suroviny:
maso mleté, cibule, olej, sýr gouda, protlak rajčatový, mléko, mouka hladká, koření adžika, sůl

Přidat fotografie receptu