Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Lemon curd - anglický citronový krém, pomazánka

Hodnocení receptu je 5,0 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

hekute hekute

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 20 min

20 min (20 min příprava)

Suroviny

Porce: 4-6

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 756 kJ /
1 854 kcal
Bílkoviny20,44 g
Tuky82,16 g
Vláknina8,28 g
Cholesterol 722 mg
Sodík 215 mg
Sůl0,42 g
Sacharidy254,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Omyté citrony ostrouháme a vymačkáme z nich šťávu. Máslo rozpustíme v misce ve vodní lázni spolu s citronovou šťávou, cukrem a jemně nastrouhanou kůrou. Krok 2: Zahříváme, dokud se cukr nerozpustí, pak odstavíme, vmícháme dobře rozšlehaná vejce, znovu vložíme do vodní lázně a vaříme 10 až 15 minut stále ve vodní lázni, nad parou. Krok 3: Podáváme teplé, nebo plníme do nahřátých skleniček a uchováváme v lednici.

Zveřejněno 23. 1. 2021

Poznámka autorky hekute

Vydrží až 14 dnů, ovšem ne před mlsnými jazýčky, v tom případě má tento výborný citronový krém velmi krátkou životnost. Vhodný na toasty, palačinky, do jogurtů, jako základ krému do dortu, podává se teplé i studené.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lemon curd - anglický citronový krém, pomazánka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mrvG

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lemon curd - anglický citronový krém, pomazánka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mrvG

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře

K receptu nejsou žádné komentáře.

Suroviny:
citron, vejce, máslo, cukr krupice

Přidat fotografie receptu