Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 659 kJ / 2 309 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 95,35 g |
Tuky | 54,31 g |
Vláknina | 26,48 g |
Cholesterol | 617 mg |
Sodík | 6,16 g |
Sůl | 15,24 g |
Sacharidy | 346,75 g |
Postup přípravy
Krok 1: Brambory uvaříme den předem ve slupce. Druhý den brambory zbavíme slupky a nastrouháme je na jemno. Dáme na vál, přidáme vajíčko, žloutek, mouku, krupičku, osolíme a řádně rukama prohněteme. Vytvoříme vláčné nelepivé těsto. Těsto rozdělíme na 4 díly a z každého rukama vyválíme tenké válečky. Ty rozkrájíme na tenké části a pomocí vidličky tvoříme noky. Do velkého hrnce nalijeme vodu, přidáme sůl a olivový olej a dáme vařit. Když voda vaří, tak přidáme gnocchi a za občasného míchání vaříme 6 minut. Poté necháme okapat.
Krok 2: Na pánvi rozehřejeme olivový olej s máslem, přidáme pokrájenou cibulku a pozvolna restujeme. Když cibulka zesklovatí, tak přidáme nasekaný česnek, na nudličky pokrájenou šunku a chvilku restujeme. Po chvilce přidáme nasekanou petrželku, lučinu a chvilku prohříváme. Do pánve ještě přisypeme scezené gnocchi, vše promícháme a prohřejeme.
Zveřejněno 23. 1. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Gnocchi s parmskou šunkou a lučinou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pxyV
Moje poznámka
Gnocchi s parmskou šunkou a lučinou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pxyV
Nejnovější recepty
Linecká srdíčka II
Přidáno před 12 hodinami
Rohlíčky s vůní skořice
Přidáno před 12 hodinami
Vepřová pečeně na minutku
Přidáno před 15 hodinami
Kolečka se slaným karamelem
Přidáno před 16 hodinami
Plněná vepřová svíčková v listovém těstě
Přidáno před 19 hodinami
Nugátové cukroví
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Melania Trumpová se v jídle hlídá. Celý den má na talíři jen zeleninu a ovoce, nesnáší sushi, ale neodolá smaženému kuřeti
Vánoční trhy v Praze na Míráku lákají na pečená jablka v čokoládě, cukroví i andělské langoše za 140 Kč
Jak na ty nejlepší topinky? Základem je tvrdý chleba a správný tuk. Známe fígl, jak chleba správně nakrájet a čím ho ochutit
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Knedlík z domácí pekárny
Zelnak před 17 minutami
Kapustový prejt
magdalenka před 1 hodinou
Dvojctihodné koláčky
bartonik před 1 hodinou
Máslové raženky (bulky)
Wanilor před 3 hodinami
Tvarohovo-jablečný kynutý koláč
Iwana666 před 10 hodinami
Kakaové řezy s krémem a čokoládou
Chmelova před 13 hodinami
Dvoubarevný piškot s polevou
Chmelova před 14 hodinami
Ošatkový chléb
monyss před 15 hodinami
Tmavé lněné rohlíky s kyškou
lecho před 16 hodinami
Suroviny:
olej olivový,
máslo,
cibulka jarní,
česnek,
šunka parmská,
pepř,
petržel,
lučina,
brambory,
mouka hrubá,
krupice dětská,
vejce,
žloutek,
sůl
Komentáře