Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Gnocchi s parmskou šunkou a lučinou

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

MAKE-FOOD MAKE-FOOD

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 659 kJ /
2 309 kcal
Bílkoviny95,35 g
Tuky54,31 g
Vláknina26,48 g
Cholesterol 617 mg
Sodík 6,16 g
Sůl15,24 g
Sacharidy346,75 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brambory uvaříme den předem ve slupce. Druhý den brambory zbavíme slupky a nastrouháme je na jemno. Dáme na vál, přidáme vajíčko, žloutek, mouku, krupičku, osolíme a řádně rukama prohněteme. Vytvoříme vláčné nelepivé těsto. Těsto rozdělíme na 4 díly a z každého rukama vyválíme tenké válečky. Ty rozkrájíme na tenké části a pomocí vidličky tvoříme noky. Do velkého hrnce nalijeme vodu, přidáme sůl a olivový olej a dáme vařit. Když voda vaří, tak přidáme gnocchi a za občasného míchání vaříme 6 minut. Poté necháme okapat. Krok 2: Na pánvi rozehřejeme olivový olej s máslem, přidáme pokrájenou cibulku a pozvolna restujeme. Když cibulka zesklovatí, tak přidáme nasekaný česnek, na nudličky pokrájenou šunku a chvilku restujeme. Po chvilce přidáme nasekanou petrželku, lučinu a chvilku prohříváme. Do pánve ještě přisypeme scezené gnocchi, vše promícháme a prohřejeme.

Zveřejněno 23. 1. 2021

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Gnocchi s parmskou šunkou a lučinou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pxyV

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Gnocchi s parmskou šunkou a lučinou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pxyV

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
olej olivový, máslo, cibulka jarní, česnek, šunka parmská, pepř, petržel, lučina, brambory, mouka hrubá, krupice dětská, vejce, žloutek, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu