Dvoubarevný hruškový koláč s oříšky
Nasládlá vůně hrušek a skořice linoucí se po domě láká k zasednutí do křesla se šálkem dobrého čaje, kusu koláče a knihou. I takhle může vypadat pozdní podzimní odpoledne. A tento dvoubarevný hruškový koláč je přesně to, co k němu potřebujete.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 22 946 kJ / 5 484 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 99,81 g |
Tuky | 300,19 g |
Vláknina | 75,75 g |
Cholesterol | 1,55 g |
Sodík | 582 mg |
Sůl | 1,83 g |
Sacharidy | 516,34 g |
Postup přípravy
Přidáme mouku promíchanou s kypřícím práškem, posekané oříšky a nakonec už jen lehce vmícháme marinované hruškové kostičky i s rumem a šťávou, kterou pustily. Krok 3: Dortovou formu vyložíme pečícím papírem, boky formy potřeme máslem. Do formy rozetřeme polovinu těsta. Do druhé poloviny těsta dobře vmícháme kakao, mléko a skořici. Tmavé těsto opatrně natřeme na světlé těsto ve formě. Krok 4: Čtyři hrušky, které jsme nechali na obložení koláče, přepůlíme, oloupeme, vyřízneme jádřince a každou půlku nahoře několikrát mělce nařízneme. Půlky hrušek naklademe dokola nahoru na těsto. Každou půlku hrušky lehce posypeme hnědým cukrem.
Asi dvě hrsti oříšků nasekáme nožem nahrubo a nasypeme na povrch koláče. Krok 5: Formu vložíme do trouby předehřáté na 180 °C a pečeme asi 45 minut.
Před podáváním necháme koláč zcela vychladnout.
Zveřejněno 24. 1. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dvoubarevný hruškový koláč s oříšky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Bk3Y
Moje poznámka
Dvoubarevný hruškový koláč s oříšky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Bk3Y
Nejnovější recepty
Vanilkové rohlíčky a kuličky
Přidáno před 55 minutami
Malinové "obrázky"
Přidáno před 2 hodinami
Kynuté chuťovky z batátů
Přidáno před 6 hodinami
Rusalčiny věnečky
Přidáno před 20 hodinami
Domácí čokoládový likér
Přidáno před 22 hodinami
Květáková polévka se šunkou a červenou čočkou
Přidáno 20. 12. 2024 13:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Nejlepší štědrovečerní řízek z horkovzdušné fritézy: Viktorie z MasterChefa poradila, jak připravit perfektní slavnostní jídlo
Radek Kašpárek prozradil, v čem je kouzlo jeho bramborového salátu: Cibuli nedávám syrovou, zeleninu vařím i s octem, říká
Plněné knedlíky se zelím podle knedlíkového mistra se hodí i k huse a jsou výborným zpestřením svátečního menu
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Znojemská omáčka s vepřovým masem
stefi.f47 před 1 hodinou
Základní krémové rizoto
Zizalinka před 2 hodinami
Vepřové nudličky se zeleninou
michaelatomastikova999 před 4 hodinami
Pomazánka na způsob bavorské speciality Obatzter
Slavista62 před 5 hodinami
Vosí hnízda
Jiří před 5 hodinami
Punčové řezy
Viera65 před 16 hodinami
Rychlé sádlové housky
magdalenka před 21 hodinami
Houbový kuba
Jarda1972 před 21 hodinami
Polévka z kysaného zelí s houbami
Kajkajak 20. 12. 2024 14:22
Suroviny:
máslo,
cukr hnědý,
vejce,
mouka polohrubá,
kypřící prášek do pečiva,
ořechy lískové,
hruška,
rum,
kakao,
mléko,
skořice,
hruška,
cukr hnědý,
ořechy lískové
Komentáře