Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Cibulový quiche s gorgonzolou

Hodnocení receptu je 4,4 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jurgen.k Jurgen.k

Středně náročný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 120 min

120 min (120 min příprava)

Suroviny pro 8

8

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie16 972 kJ /
4 056 kcal
Bílkoviny90,81 g
Tuky313,98 g
Vláknina20,10 g
Cholesterol 1,46 g
Sodík 3,13 g
Sůl5,56 g
Sacharidy210,37 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mouku osolte, vlijte vodu a rychle zpracujte v hladké těsto. S křehkým těstem se musí pracovat opravdu rychle, aby máslo nezačalo příliš měknout. Těsto zformujte do koule, zabalte do potravinové fólie a vložte na hodinu do lednice. Po hodině ho vyjměte. Zapněte troubu na 190 °C. Krok 2: Těsto vyválejte do kruhu o něco většího, než je vaše koláčová forma. Formu můžete vymazat a vysypat, ale není to nutné, v těstě je tuku dost. Těstem vyložte formu včetně okrajů, dno quiche propíchejte vidličkou. Položte na něj pečicí papír a vysypte na korpus 1 cm vrstvu fazolí, hrachu nebo třeba rýže. Pěkně tím zatížíte korpus, který zůstane rovný. Vložte do trouby a pečte 10 minut. Vyjměte, vysypte obsah. Krok 3: Během pečení korpusu připravte směs na náplň. Nejprve orestujte na suché pánvi slaninu, tu vyjměte. Na pánev vložte kousek másla, cibule nakrájené na kolečka a restujte na nižší teplotě dozlatova. Krok 4: Do mísy vyklepněte vejce, přidejte smetanu, část slaniny (zbytek nechte na ozdobení povrchu) a orestovanou cibuli. Osolte, promíchejte a vlijte na korpus. Na povrch rozdělte kousky gorgonzoly, zbytek slaniny. Vložte do trouby, snižte teplotu na 175 °C, pečte 20–30 minut, dokud směs neztuhne a povrch se neopeče. Před servírováním nechte quiche chvilku zchladnout, bude se lépe krájet.

Zveřejněno 25. 1. 2021

Poznámka autora Jurgen.k

Recept byl připravován dle webu prima.fresh.

Všechny recepty jsou i na FB ve skupině "Vaříme s Jirkou" (Cooking with Jirka).

https://www.facebook.com/groups/107167705971951/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cibulový quiche s gorgonzolou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Gp3J

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cibulový quiche s gorgonzolou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Gp3J

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Renata L: Vůbec nevadí, hlavní když chutnalo a super foto .. díky :-):yes:;-)

Moc dobrý recept :yes:Jen jsem cibuli zaměnila za pórek.S dovolením jsem přidala foto:-K

Máš moc hezký recepty. A krásně naaranžovaný. Klobouk dolů :yes:;-)

Jurgen.k "Mouku osolte, vlijte vodu a rychle zpracujte v hladké těsto" - v postupu Ti zrejme vypadlo maslo . . . .

Suroviny:
mouka hladká, máslo, voda, sůl, cibule, slanina, gorgonzola, vejce, smetana ke šlehání, máslo

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu