Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Barevná vepřová roláda

Hodnocení receptu je 4,6 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

RubyRom RubyRom

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 276 kJ /
2 217 kcal
Bílkoviny232,38 g
Tuky143,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 568 mg
Sodík 2,46 g
Sůl6,00 g
Sacharidy0,13 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vepřovou pečeni rozkrojíme na plát, naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme nasekaným čerstvým tymiánem, potřeme prolisovaným česnekem a hořčicí. Z 5 vajec uděláme omeletu, do které přidáme i nasekanou pažitku. Omeletu rozkrojíme na dvě poloviny a rozprostřeme na plát, pak poklademe proužky papriky a okurek. Pevně stočíme roládu a svážeme potravinářským provázkem. Posypeme grilovacím kořením a drceným kmínem. Krok 2: Vložíme do pekáčku, přidáme 1-2 lžíce sádla, nasekaný česnek, na větší kusy nakrájenou velkou cibuli a větvičku rozmarýnu. Pečeme přikryté v troubě na 190 st. a před koncem pečení necháme odkryté. Pečeme asi 1,5 hodiny. Pak roládu vyjmeme a zabalíme do pečícího papíru a pak do alobalu. Pekáček s výpekem dáme na plotnu a oškrábeme z okrajů vše připečené, necháme vysmahnout, malinko zaprášíme hladkou moukou a podlijeme vodou, promícháme, provaříme a přecedíme.

Zveřejněno 25. 1. 2021

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Barevná vepřová roláda

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Kw3x

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Barevná vepřová roláda

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Kw3x

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
pečeně vepřová, pepř, tymián, česnek, hořčice plnotučná, slanina anglická, pažitka, paprika čerstvá červená, okurky sterilované, kmín drcený, rozmarýn

Přidat fotografie receptu