Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zapékané těstoviny s tuňákem a rajčaty

Hodnocení receptu je 4,0 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

hazel hazel

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 40 min

40 min (40 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie39 003 kJ /
9 322 kcal
Bílkoviny273,39 g
Tuky115,25 g
Vláknina394,55 g
Cholesterol 108 mg
Sodík 2,84 g
Sůl2,85 g
Sacharidy1 600,51 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na střední teplotě na pánvi rozehřejeme máslo a přidáme rajčata i se šťávou. Pokud máte celá, rozmačkejte je vidličkou nebo lžící na pánvi. Pánev lehce přikryjeme a necháme pomalu dusit, asi 25-30 minut. Mezitím dáme do hrnce vodu se lžičkou soli a uvaříme těstoviny podle návodu. Aby byly na skus, je dobré z doporučené doby vaření odečíst 2 minuty. Krok 2: Do uvařených těstovin přidáme rajčata z pánve, ricottu sýr nebo tvaroh, scezeného tuňáka a čerstvou bazalku. Vše dobře promícháme, dochutíme a přendáme do zapékací misky. Zasypeme strouhaným sýrem a dáme do trouby pod gril na 4-6 minut zapéci. Krok 3: Podáváme s různými zeleninovými saláty.

Zveřejněno 26. 1. 2021

Poznámka autorky hazel

Recept jsem převzala z časopisu Simply Recipes (Jednoduché recepty).

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zapékané těstoviny s tuňákem a rajčaty

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OA3r

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zapékané těstoviny s tuňákem a rajčaty

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OA3r

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
máslo, rajče, těstoviny, sýr ricotta, tuňák v konzervě, bazalka čerstvá, sýr parmazán strouhaný

Přidat fotografie receptu