Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Papriková krkovice

Hodnocení receptu je 4,4 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

recepty73 recepty73

Snadný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 269 kJ /
303 kcal
Bílkoviny10,38 g
Tuky2,05 g
Vláknina20,40 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 235 mg
Sůl0,45 g
Sacharidy55,68 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Silnější plátky krkovice (nenaklepáváme) osolíme, opepříme a obalíme ve směsi umíchané z hladké mouky a mleté papriky. Krok 2: Na rozpuštěném sádle osmažíme pokrájenou cibuli lehce dozlatova. Poté cibuli stáhneme na hromádku a vložíme osmažit z obou stran i připravené plátky krkovice. Krok 3: Přidáme hořčici, chilli omáčku, přisypeme na kostky nebo širší nudličky pokrájenou kapii a papriku, nasekaný česnek, chilli papričku či feferonku, podlijeme vývarem a pomalu, na mírném ohni, pod poklicí, dusíme do změknutí masa, za občasného podlití dle potřeby. Krok 4: Šťávu můžeme, je-li třeba, dochutit solí a pepřem, případně i troškou hořčice. Lze ji i maličko zahustit jíškou a krátce provařit, ale většinou to nutné není, protože k zahuštění postačí hořčice, chilli omáčka a rozdušená cibule. Krok 5: Podáváme s rýží, bramborem nebo těstovinami.

Zveřejněno 26. 1. 2021

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Papriková krkovice

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PB34

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Papriková krkovice

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PB34

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
krkovice vepřová, cibule, sádlo, sůl, pepř mletý, mouka hladká, paprika sušená sladká, kapie, paprika čerstvá červená, feferonka, česnek, hořčice plnotučná, omáčka chilli sladká, vývar,

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu