Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Masopustní koblihy podle Mišky Kuličky

Jednoduchý recept na domácí masopustní koblížky. Jsou nadýchané jako pírko, a tak budete mít co dělat, abyste je nesnědli všechny sami a zbylo pár kousků i pro vaše hosty. Ze stejného těsta můžete udělat i donuty.

Hodnocení receptu je 5,0 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

MiskaKulicka MiskaKulicka

Středně náročný

Doba přípravy 41 min Doba přípravy: 35 min Doba tepelné úpravy: 6 min bez doby kynutí

41 min (35 min příprava + 6 min tepelná úprava, bez doby kynutí)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 468 kJ /
2 741 kcal
Bílkoviny86,61 g
Tuky70,42 g
Vláknina17,10 g
Cholesterol 662 mg
Sodík 326 mg
Sůl0,68 g
Sacharidy431,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Polovinu hladké mouky smícháme s vlažným mlékem, cukrem a droždím. Necháme 30 minut přikryté kynout. Krok 2: Pak přidáme zbytek mouky a ostatní ingredience a vypracujeme z nich hladké, nelepivé těsto. Přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě cca 30 minut kynout. Krok 3: Těsto po vykynutí rozdělíme na dílky po cca 50 g, pěkně zakulatíme, přikryjeme a necháme na pomoučené desce dalších cca 30 minut dokynout. Krok 4: Rozpálíme olej na 180 °C a začneme smažit, aby koblížky nepřekynuly. Před ponořením do rozpáleného oleje ometeme z nakynutých koblih přebytečnou mouku. Smažíme pozvolně, v hlubším hrnci nebo kastrolu, po obou stranách dozlatova, celkem asi 5-6 minut. Krok 5: Po vytažení necháme okapat přebytečný tuk, nejlépe na mřížce nebo na rozprostřeném ubrousku. Krok 6: Ještě teplé obalíme v cukru nebo po vychladnutí pomocí cukrářského sáčku s plnící špičkou naplníme marmeládou a pocukrujeme.

TIP: Koblihy ve tvaru dýně

Zveřejněno 28. 1. 2021

Poznámka autorky MiskaKulicka

* Dbejte na to, aby koblihy měly v hrnci dostatek prostoru i oleje, aby mohly volně plavat.

* Do těsta můžete přidat lžíci rumu, která dodá vůni a koblížky pak lépe plavou.

Můj instagram: https://www.instagram.com/miska.kulicka/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Masopustní koblihy podle Mišky Kuličky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/owwX

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Masopustní koblihy podle Mišky Kuličky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/owwX

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

První fáze se nepovedla. Jak už níže psala Buchyna. Těsto dost řídké 😕

spinner: To mě mrzí. Těsto je potřeba důkladně hníst, opravdu tomu dát dostatek času. Další důležitá věc je mouka, přeci jen je každá trochu jiná. Pokud je potřeba, tak mouku navýšit, ale opatrně, aby těsto nebylo příliš hutné.

Výborné koblížky. Dostala jsem velkou pochvalu od rodiny. Děkuji za recept.

Buchyna: Tak to moc ráda slyším, že jste je vyzkoušela a povedly se. Domácí marmeláda je top :-K<3

Dobrý den,
tak koblihy vyzkoušeny. Musela jsem přidat mouku, těsto bylo řidší. Naplnila jsem je domácí ( jak jinak ) jahodovou marmeládou. Foto přidávám. :-)

SilviaD: Zkusím rozklikávací odkaz:

https://images.app.goo.gl/Pmg4dXv9Jerm6Sz98

SilviaD: ano, také se používá. Já si dělám domácí džemy hladké, děti nemají rády kousky, tak jsem problem s plněním neměla :-8

MiskaKulicka: Mne to s touto špičkou plniť vôbec nešlo. Mám domáci džem a sú tam kúsočky ovocia, tak sa to stále ucpávalo. Džem bol všade len nie v šiške. :-) Potom som si objednala takúto. images.app.goo.gl/Pmg4dXv9Jerm6Sz98

Dobrý den, já na to používám speciální špičku. Ta se vloží do zdobícího sáčku a je to hotové raz dva. Foto v odkaze ;-)
https://i00.eu/img/526/1024x1024w/20a1qerm/17059.j...

Zdravím, prezradíte mi, ako ich plníte - teda akým "nástrojom"? Ďakujem.

Suroviny:
mouka hladká, mléko, máslo, jogurt bílý, cukr, vejce, droždí sušené, olej, marmeláda, cukr moučkový

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu