Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Masopustní koblihy podle Mišky Kuličky

Jednoduchý recept na domácí masopustní koblížky. Jsou nadýchané jako pírko, a tak budete mít co dělat, abyste je nesnědli všechny sami a zbylo pár kousků i pro vaše hosty. Ze stejného těsta můžete udělat i donuty.

Hodnocení receptu je 5,0 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

MiskaKulicka MiskaKulicka

Středně náročný

Doba přípravy 41 min Doba přípravy: 35 min Doba tepelné úpravy: 6 min bez doby kynutí

41 min (35 min příprava + 6 min tepelná úprava, bez doby kynutí)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 468 kJ /
2 741 kcal
Bílkoviny86,61 g
Tuky70,42 g
Vláknina17,10 g
Cholesterol 662 mg
Sodík 326 mg
Sůl0,68 g
Sacharidy431,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Polovinu hladké mouky smícháme s vlažným mlékem, cukrem a droždím. Necháme 30 minut přikryté kynout. Krok 2: Pak přidáme zbytek mouky a ostatní ingredience a vypracujeme z nich hladké, nelepivé těsto. Přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě cca 30 minut kynout. Krok 3: Těsto po vykynutí rozdělíme na dílky po cca 50 g, pěkně zakulatíme, přikryjeme a necháme na pomoučené desce dalších cca 30 minut dokynout. Krok 4: Rozpálíme olej na 180 °C a začneme smažit, aby koblížky nepřekynuly. Před ponořením do rozpáleného oleje ometeme z nakynutých koblih přebytečnou mouku. Smažíme pozvolně, v hlubším hrnci nebo kastrolu, po obou stranách dozlatova, celkem asi 5-6 minut. Krok 5: Po vytažení necháme okapat přebytečný tuk, nejlépe na mřížce nebo na rozprostřeném ubrousku. Krok 6: Ještě teplé obalíme v cukru nebo po vychladnutí pomocí cukrářského sáčku s plnící špičkou naplníme marmeládou a pocukrujeme.

TIP: Koblihy ve tvaru dýně

Zveřejněno 28. 1. 2021

Poznámka autorky MiskaKulicka

* Dbejte na to, aby koblihy měly v hrnci dostatek prostoru i oleje, aby mohly volně plavat.

* Do těsta můžete přidat lžíci rumu, která dodá vůni a koblížky pak lépe plavou.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Masopustní koblihy podle Mišky Kuličky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/owwX

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Masopustní koblihy podle Mišky Kuličky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/owwX

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (8)

Výborné koblížky. Dostala jsem velkou pochvalu od rodiny. Děkuji za recept.

Buchyna: Tak to moc ráda slyším, že jste je vyzkoušela a povedly se. Domácí marmeláda je top :-K<3

Dobrý den,
tak koblihy vyzkoušeny. Musela jsem přidat mouku, těsto bylo řidší. Naplnila jsem je domácí ( jak jinak ) jahodovou marmeládou. Foto přidávám. :-)

SilviaD: Zkusím rozklikávací odkaz:

https://images.app.goo.gl/Pmg4dXv9Jerm6Sz98

SilviaD: ano, také se používá. Já si dělám domácí džemy hladké, děti nemají rády kousky, tak jsem problem s plněním neměla :-8

MiskaKulicka: Mne to s touto špičkou plniť vôbec nešlo. Mám domáci džem a sú tam kúsočky ovocia, tak sa to stále ucpávalo. Džem bol všade len nie v šiške. :-) Potom som si objednala takúto. images.app.goo.gl/Pmg4dXv9Jerm6Sz98

Dobrý den, já na to používám speciální špičku. Ta se vloží do zdobícího sáčku a je to hotové raz dva. Foto v odkaze ;-)
https://i00.eu/img/526/1024x1024w/20a1qerm/17059.j...

Zdravím, prezradíte mi, ako ich plníte - teda akým "nástrojom"? Ďakujem.

Suroviny:
mouka hladká, mléko, máslo, jogurt bílý, cukr, vejce, droždí sušené, olej, marmeláda, cukr moučkový

Přidat fotografie receptu