Masopustní koblihy podle Mišky Kuličky
Jednoduchý recept na domácí masopustní koblížky. Jsou nadýchané jako pírko, a tak budete mít co dělat, abyste je nesnědli všechny sami a zbylo pár kousků i pro vaše hosty. Ze stejného těsta můžete udělat i donuty.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 468 kJ / 2 741 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 86,61 g |
Tuky | 70,42 g |
Vláknina | 17,10 g |
Cholesterol | 662 mg |
Sodík | 326 mg |
Sůl | 0,68 g |
Sacharidy | 431,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: Polovinu hladké mouky smícháme s vlažným mlékem, cukrem a droždím. Necháme 30 minut přikryté kynout.
Krok 2: Pak přidáme zbytek mouky a ostatní ingredience a vypracujeme z nich hladké, nelepivé těsto. Přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě cca 30 minut kynout.
Krok 3: Těsto po vykynutí rozdělíme na dílky po cca 50 g, pěkně zakulatíme, přikryjeme a necháme na pomoučené desce dalších cca 30 minut dokynout.
Krok 4: Rozpálíme olej na 180 °C a začneme smažit, aby koblížky nepřekynuly. Před ponořením do rozpáleného oleje ometeme z nakynutých koblih přebytečnou mouku. Smažíme pozvolně, v hlubším hrnci nebo kastrolu, po obou stranách dozlatova, celkem asi 5-6 minut.
Krok 5: Po vytažení necháme okapat přebytečný tuk, nejlépe na mřížce nebo na rozprostřeném ubrousku.
Krok 6: Ještě teplé obalíme v cukru nebo po vychladnutí pomocí cukrářského sáčku s plnící špičkou naplníme marmeládou a pocukrujeme.
Zveřejněno 28. 1. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Masopustní koblihy podle Mišky Kuličky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/owwX
Moje poznámka
Masopustní koblihy podle Mišky Kuličky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/owwX
Nejnovější recepty
Dietní kapr s bylinkami připravený v páře
Přidáno před 1 hodinou
Linecký koláč s tvarohem a červenou řepou
Přidáno před 1 hodinou
Slepičí válečky na houbách
Přidáno před 2 hodinami
Zbouchnuté brambory
Přidáno před 11 hodinami
Skořicové podkovy
Přidáno před 20 hodinami
Jedlé balíky slámy
Přidáno 22. 10. 2025 06:20:03
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dušená mrkev
Tajemnost před 14 minutami
Poctivá květáková polévka
oligarda před 16 minutami
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
TommyKoci před 18 minutami
Kuřecí prsíčka s kokosovým mlékem a kari (Kuřecí na kari)
TommyKoci před 25 minutami
Výborná bábovka se zakysanou smetanou
KytkaS před 1 hodinou
Dýňová polévka
BublinaF před 1 hodinou
Brokolicová polévka
Gothaj před 1 hodinou
Jednoduché, rychlé a levné těsto na štrúdl
Janiina před 1 hodinou
Pečená dýně
Agliooglio před 2 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
mléko,
máslo,
jogurt bílý,
cukr,
vejce,
droždí sušené,
olej,
marmeláda,
cukr moučkový
Komentáře (12)
tak koblihy vyzkoušeny. Musela jsem přidat mouku, těsto bylo řidší. Naplnila jsem je domácí ( jak jinak ) jahodovou marmeládou. Foto přidávám.
https://images.app.goo.gl/Pmg4dXv9Jerm6Sz98
https://i00.eu/img/526/1024x1024w/20a1qerm/17059.j...