Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dušený houbový bůček

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

recepty73 recepty73

Snadný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 700 kJ /
1 840 kcal
Bílkoviny245,78 g
Tuky80,49 g
Vláknina15,40 g
Cholesterol 400 mg
Sodík 662 mg
Sůl1,60 g
Sacharidy31,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Libový vepřový bok bez kosti pokrájíme na plátky, které osolíme, opepříme a posypeme drceným kmínem. Krok 2: Cibuli pokrájíme a na trošce tuku osmažíme lehce dozlatova, pak přidáme z obou stran osmažit připravené plátky bůčku. Přidáme nasekaný česnek (množství se nebojíme, dušením se ostrá chuť změní na jemnou, velmi lahodnou) , rozmarýn dle chuti a promícháme. Přidáme houby, buď zmrazené, nebo čerstvé, předem pokrájené, spařené a scezené. Podlijeme cca 250 ml vývaru a dusíme na mírném ohni pod poklicí nebo v troubě doměkka, za občasné kontroly a případného podlití. Krok 3: Když je maso měkké, vyndáme vyvařenou větvičku rozmarýnu a můžeme dušený hříbkový bůček podávat. Do výpeku můžeme například rovnou nasypat vařené noky a promíchat. Pokud chceme více šťávy, třeba ke knedlíkům či chlebu, vyndáme maso stranou, šťávu dolijeme do požadovaného množství, zahustíme troškou jíšky, necháme krátce provařit, dochutíme solí, pepřem a podáváme. Zkrátka každý dle své chuti.

Zveřejněno 31. 1. 2021

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dušený houbový bůček

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PBO1

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dušený houbový bůček

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PBO1

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (1)

No já nevím...nadpis zní Bůček s houbami, ale na fotce je bůček s gnocchi...

Suroviny:
kost, sádlo, cibule, sůl, pepř mletý, kmín drcený, česnek, rozmarýn, vývar,

Přidat fotografie receptu