Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 191 kJ / 1 480 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 89,81 g |
| Tuky | 111,40 g |
| Vláknina | 5,80 g |
| Cholesterol | 1,79 g |
| Sodík | 1,77 g |
| Sůl | 1,31 g |
| Sacharidy | 27,37 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vajíčka uvaríme natvrdo, olúpeme a necháme prechladnúť.
Potom ich rozrežeme na polovice a vyberieme žĺtky. Krok 2: Žĺtky premiešame s nastrúhanou gorgonzolou a smotanou. Zmesou naplníme polovice bielkov. Krok 3: Na oleji orestujeme nakrájanú cibuľu, pridáme prelisovaný cesnak, na kocky narezané paradajky a pretlak. Podusíme 10 minút, potom odstavíme a vmiešame lístky oregana. Pokiaľ sú paradajky málo šťavnaté, môžeme troška pridať vody. Krok 4: Do vymasteného pekáčika dáme omáčku a na ňu naukladáme plnené vajíčka.
Zapekáme v rúre na 180°C asi 20 minút. Krok 5: Podávame teplé s pečivom.
Potom ich rozrežeme na polovice a vyberieme žĺtky. Krok 2: Žĺtky premiešame s nastrúhanou gorgonzolou a smotanou. Zmesou naplníme polovice bielkov. Krok 3: Na oleji orestujeme nakrájanú cibuľu, pridáme prelisovaný cesnak, na kocky narezané paradajky a pretlak. Podusíme 10 minút, potom odstavíme a vmiešame lístky oregana. Pokiaľ sú paradajky málo šťavnaté, môžeme troška pridať vody. Krok 4: Do vymasteného pekáčika dáme omáčku a na ňu naukladáme plnené vajíčka.
Zapekáme v rúre na 180°C asi 20 minút. Krok 5: Podávame teplé s pečivom.
Zveřejněno 6. 2. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zapékaná vajíčka s gorgonzolou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nv2W
Moje poznámka
Zapékaná vajíčka s gorgonzolou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nv2W
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Filé z tresky na citronovém pepři a kmínu
Olympus před 16 minutami
Oříškový sen - sušenky
cernar před 1 hodinou
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 18 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 18 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 18 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 18 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 20 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 21 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 21 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 22 hodinami
Suroviny:
vejce,
rajče,
protlak rajčatový,
gorgonzola,
pepř,
česnek,
olej,
smetana kysaná,
sůl,
koření oregáno
Komentáře (2)