Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové medailonky na jalovci s tymiánem

Hodnocení receptu je 5,0 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Lenka Škulinová Lenka Škulinová

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny

Porce: 2-3

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 377 kJ /
807 kcal
Bílkoviny101,10 g
Tuky32,09 g
Vláknina5,18 g
Cholesterol 325 mg
Sodík 260 mg
Sůl0,50 g
Sacharidy11,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Plecko omyjeme, osušíme, zbavíme blan a případného tuku a nakrájíme asi na 1,5 cm silné plátky. Ty naklepeme a z obou stran osolíme. Jalovcové kuličky v hmoždíři rozdrtíme a posypeme jimi, spolu se sušeným tymiánem, již osolené plátky masa, též z obou stran. Krok 2: Cibulku a česnek nakrájíme na menší půlměsíčky. Rozpálíme olej na větší nepřilnavé pánvi a z obou stran rychle orestujeme maso. Nejlépe kuchyňskou pinzetou vyndáme maso z pánve. Krok 3: K výpeku přidáme cibulku a česnek a restujeme, přilijeme víno (pozor, může začít prskat olej), necháme vše vydusit. Na talíři maso doplníme směsí cibulky, česneku. Podávala jsem jak s jednoduchým salátem, tak s pečivem.

Zveřejněno 7. 2. 2021

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové medailonky na jalovci s tymiánem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wGo1

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové medailonky na jalovci s tymiánem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wGo1

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Michal2: :-K

Naprosto skvělá kuchařka:-K,měl jsem to štestí pár pokrmů ochutnat a naprosto famozní:yes:

Suroviny:
plec vepřová bez kosti, jalovec, tymián, tymián sušený, sůl mořská, cibule, česnek, olej slunečnicový, víno bílé

Přidat fotografie receptu