Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Piškotový dort s ganache

Hodnocení receptu je 5,0 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Napalsko

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie15 428 kJ /
3 687 kcal
Bílkoviny46,14 g
Tuky292,48 g
Vláknina5,70 g
Cholesterol 1,41 g
Sodík 384 mg
Sůl0,83 g
Sacharidy214,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z bílků vyšlehám tuhý sníh, přidám cukr a pořádně vyšlehám.
Potom přidávám vždy 1 žloutek a 1 lžíci oleje, prošlehám, až budu mít vše zpracované.
Nakonec na nejnižší otáčky zašlehám mouku, předem prosátou.
Peču na 180 stupňů.
Dort je upečený z dvojité dávky. Krok 2: Zahřeji smetanu na šlehání, v ní rozpustím čokoládu, ponorným mixérem rozmixuji, aby se pěkně tuk z čokolády spojil se smetanou a dám vychladit, nejlépe přes noc, ale stačí na několik hodin dát do lednice. Jakmile je tahle směs studená, vyšlehám kostku másla s trochou cukru do pěny a pak pomalu přilévám tuto směs a pořádně vyšlehám.
Někdy do bílé směsi při šlehání s máslem přileji trochu víc čisté smetany a přisypu vanilkový pudink za studena.

Zveřejněno 7. 2. 2021

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Piškotový dort s ganache

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lqZr

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Piškotový dort s ganache

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lqZr

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
vejce, cukr, mouka hladká, mouka, olej, sůl, smetana ke šlehání, čokoláda, máslo

Přidat fotografie receptu