Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Špagety s krevetami

Krevety jsou jsou chutné, zdravé a jejich příprava je velmi rychlá. Připravte je podle tohoto receptu se špagetami a jednoduchou omáčkou z pálivé papričky, rajčat, česneku a bílého vína. Během chvíle je báječné jídlo na stole.

Hodnocení receptu je 5,0 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Chefko Chefko

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 20 min

35 min (15 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 porce

1porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 237 kJ /
535 kcal
Bílkoviny19,26 g
Tuky3,08 g
Vláknina9,69 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 9 mg
Sůl0,02 g
Sacharidy103,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Špagety uvaříme podle návodu v osolené vodě, špagety musí být uvařené na skus, tzv. al dente. Krok 2: Očistíme krevety tak, že je zbavíme hlaviček, zbavíme je krunýře, poté na zádech u ocásku nařízneme a opatrně vyndáme střívko. Takto připravené krevety nasolíme a opepříme. Krok 3: Papričku nakrájíme, česnek oloupeme a utřeme, hladkolistou petržel trochu překrájíme. Krok 4: Na pánev dáme pár kapek olivového oleje. Necháme rozehřát a přihodíme krevety. Krevetám stačí opravdu krátká doba. Když je přepečeme, ztvrdnou. Hned jak z jedné strany zrůžoví, obracíme, přihodíme papričku a česnek a zastříkneme bílým vínem. Krok 5: Víno necháme vyvařit, přidáme loupaná rajčata, necháme chvilku provařit a přidáme špagety a hladkolistou petržel. Promícháme a můžeme podávat.

Zveřejněno 10. 2. 2021

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Špagety s krevetami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WM5v

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Špagety s krevetami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WM5v

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (19)

:-K:-K Dnes jsem vařila, podle vašeho receptu. Množství jsem si upravila jak jsem potřebovala. Moc jsme si pochutnali, dobrý a ukládám.:-):-):-)

Klidne si muze kazdy uvarit i 150 g spaget s dvema krevetami, zalezi na apetitu, zivotnim stylu atd. - hlad je osklive "zviratko".

To, co me ponekud zarazi, je foto hotoveho pokrmu.
Kdokoli z nas loupal syrove tygri krefy, dobre vi, ze kdyz jim odstranime hlavu a krunyr, zustane mu cista kreveta maximalne s ocaskem.
Tu ale ja na fotu nevidim, vidim jak krunyr, tak "nozky".
Myslim, ze autor si z nas dela tak rochu jundu ;-)

Dajda: Mně je úplně jedno jak je porce velká, ale udivuje mě že se ptáte jestli je to v syrovém nebo vařeném stavu, vždy se suroviny uvádí v syrovém stavu, nebo když sem někdo např. uvede 250 g kuřecího masa, tak to budete vážit poté až to uvaříte ? To asi těžko že jo :-D
Vaše otázka je naprosto zbytečná ;-)

casino: Mně i na víc, klidně na 6, ale to není úplně směrodatné - v pizzerii vám naloží větší porci, ale 300 až 350 g špaget (150 g syrových) je docela obří porce. ;-)

Dajda:
No, fakt je, že když vařím pouze 1 porci pro sebe, tak 500g balení mi vyjde na 4 jídla :-)

Tantal: Simona Skolakova: Ne, myslím to docela vážně, protože mi i 150 g syrových špaget připadá na jednu porci strašně moc. Když je uvaříte, tak minimálně zdvojnásobí svoji váhu. :-)

Dajda: když si přečtu bod č.1,tak je to jasné a otázka je zbytečná;-)

Dajda: To se snažíte autora ztrapnit nebo tu otázku myslíte vážně ? :-D

cathleen: A ještě bych připojila otázku, která mi teď už vůbec není jasná ( a zřejmě nebude ani dalším): 150 g těstovin v syrovém nebo vařeném stavu?

casino:
Včéééra jsem se níže holedbal že u nás budou krevety...
Jj, byly... (resp. stále ještě jsou k mání;-)
"Měli jsme ty nejlepší úmysly, ale dopadlo to jako vždy." :-D
No, skončily v polífce à la: https://www.toprecepty.cz/recept/48479-rychla-thaj... :yes::yes::yes:

Chefko: mýlíte se v tom posledním, že se k receptu nebudete vyjadřovat. Pokud sem vložíte recept a lidé k němu mají připomínky, je nutné se společně k něčemu dobrat. Vidíte, že jste měl chybu v gramáži těstovin - kdyby nebylo námitek ostatních, byla by gramáž receptu špatně.
Takže se zeptám - pro sebe dáváte 4 krevety, recept (a jídlo na fotografii) je tedy pro jdnu osobu?

bofinka: Ano na fotce jich je mnohem více, ale jde o jídlo které jsem vařil v restauraci kde pracuji a zrovna jsem měl po ruce jen tuto fotku tohoto jídla, ale když si vařím pro sebe dávám si jen 4 krevety.



Dajda: Tak to se mýlíte, na fotografii je 150 g špaget a jsou přesně navážené a uznávám že jsem udělal chybu a místo 150 g jsem napsal 250 g. :-)

A tím to ukončuji moje vyjádření k tomu receptu, více se vyjadřovat nebudu. :-)

bofinka: ... a špaget mnohem méně. 250 g špaget by po uvaření tvořilo mnohem větší hromadu - přímo pro Otesánka, jak píše casino .:-O Tohle je tak 70 g, řekla bych. I když fotka je to moc hezká. :yes:

Chefko: No, abychom to uvedli na pravou miru, na fotografii pridane k receptu, jsi krevet pouzil mnohem vice, nebo se mylim ?

Chefko:
Opravdu napřed vaříte těstoviny?
"250 g špaget" na jednu porci ?:-O
Snad pro neotesaného Otesánka :-8
***
Počet krevet?
V Itálii pár kousků, v ČR násobně více :-(
***
Je otázne, zda má kreveta mozek
Ale už jste zkusili udělat tyto korýše i s hlavičkami a ex post po odlomení z nich vycucnout to so mají v mozkovně? :yes: :yes::yes:
(u nás budou krevety zítra; jen tak samotné, s rukolou)

Suroviny:
těstoviny špagety, krevety, paprika kozí roh pálivá, česnek, rajče loupané, sůl, pepř mletý, petržel, víno bílé, olej olivový

Přidat fotografie receptu