Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Špagety s krevetami

Krevety jsou jsou chutné, zdravé a jejich příprava je velmi rychlá. Připravte je podle tohoto receptu se špagetami a jednoduchou omáčkou z pálivé papričky, rajčat, česneku a bílého vína. Během chvíle je báječné jídlo na stole.

Hodnocení receptu je 5,0 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Chefko Chefko

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 20 min

35 min (15 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 porce

1porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 237 kJ /
535 kcal
Bílkoviny19,26 g
Tuky3,08 g
Vláknina9,69 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 9 mg
Sůl0,02 g
Sacharidy103,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Špagety uvaříme podle návodu v osolené vodě, špagety musí být uvařené na skus, tzv. al dente. Krok 2: Očistíme krevety tak, že je zbavíme hlaviček, zbavíme je krunýře, poté na zádech u ocásku nařízneme a opatrně vyndáme střívko. Takto připravené krevety nasolíme a opepříme. Krok 3: Papričku nakrájíme, česnek oloupeme a utřeme, hladkolistou petržel trochu překrájíme. Krok 4: Na pánev dáme pár kapek olivového oleje. Necháme rozehřát a přihodíme krevety. Krevetám stačí opravdu krátká doba. Když je přepečeme, ztvrdnou. Hned jak z jedné strany zrůžoví, obracíme, přihodíme papričku a česnek a zastříkneme bílým vínem. Krok 5: Víno necháme vyvařit, přidáme loupaná rajčata, necháme chvilku provařit a přidáme špagety a hladkolistou petržel. Promícháme a můžeme podávat.

Zveřejněno 10. 2. 2021

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Špagety s krevetami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WM5v

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Špagety s krevetami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WM5v

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (19)

:-K:-K Dnes jsem vařila, podle vašeho receptu. Množství jsem si upravila jak jsem potřebovala. Moc jsme si pochutnali, dobrý a ukládám.:-):-):-)

Klidne si muze kazdy uvarit i 150 g spaget s dvema krevetami, zalezi na apetitu, zivotnim stylu atd. - hlad je osklive "zviratko".

To, co me ponekud zarazi, je foto hotoveho pokrmu.
Kdokoli z nas loupal syrove tygri krefy, dobre vi, ze kdyz jim odstranime hlavu a krunyr, zustane mu cista kreveta maximalne s ocaskem.
Tu ale ja na fotu nevidim, vidim jak krunyr, tak "nozky".
Myslim, ze autor si z nas dela tak rochu jundu ;-)

Dajda: Mně je úplně jedno jak je porce velká, ale udivuje mě že se ptáte jestli je to v syrovém nebo vařeném stavu, vždy se suroviny uvádí v syrovém stavu, nebo když sem někdo např. uvede 250 g kuřecího masa, tak to budete vážit poté až to uvaříte ? To asi těžko že jo :-D
Vaše otázka je naprosto zbytečná ;-)

casino: Mně i na víc, klidně na 6, ale to není úplně směrodatné - v pizzerii vám naloží větší porci, ale 300 až 350 g špaget (150 g syrových) je docela obří porce. ;-)

Dajda:
No, fakt je, že když vařím pouze 1 porci pro sebe, tak 500g balení mi vyjde na 4 jídla :-)

Tantal: Simona Skolakova: Ne, myslím to docela vážně, protože mi i 150 g syrových špaget připadá na jednu porci strašně moc. Když je uvaříte, tak minimálně zdvojnásobí svoji váhu. :-)

Dajda: když si přečtu bod č.1,tak je to jasné a otázka je zbytečná;-)

Dajda: To se snažíte autora ztrapnit nebo tu otázku myslíte vážně ? :-D

cathleen: A ještě bych připojila otázku, která mi teď už vůbec není jasná ( a zřejmě nebude ani dalším): 150 g těstovin v syrovém nebo vařeném stavu?

casino:
Včéééra jsem se níže holedbal že u nás budou krevety...
Jj, byly... (resp. stále ještě jsou k mání;-)
"Měli jsme ty nejlepší úmysly, ale dopadlo to jako vždy." :-D
No, skončily v polífce à la: https://www.toprecepty.cz/recept/48479-rychla-thaj... :yes::yes::yes:

Chefko: mýlíte se v tom posledním, že se k receptu nebudete vyjadřovat. Pokud sem vložíte recept a lidé k němu mají připomínky, je nutné se společně k něčemu dobrat. Vidíte, že jste měl chybu v gramáži těstovin - kdyby nebylo námitek ostatních, byla by gramáž receptu špatně.
Takže se zeptám - pro sebe dáváte 4 krevety, recept (a jídlo na fotografii) je tedy pro jdnu osobu?

bofinka: Ano na fotce jich je mnohem více, ale jde o jídlo které jsem vařil v restauraci kde pracuji a zrovna jsem měl po ruce jen tuto fotku tohoto jídla, ale když si vařím pro sebe dávám si jen 4 krevety.



Dajda: Tak to se mýlíte, na fotografii je 150 g špaget a jsou přesně navážené a uznávám že jsem udělal chybu a místo 150 g jsem napsal 250 g. :-)

A tím to ukončuji moje vyjádření k tomu receptu, více se vyjadřovat nebudu. :-)

bofinka: ... a špaget mnohem méně. 250 g špaget by po uvaření tvořilo mnohem větší hromadu - přímo pro Otesánka, jak píše casino .:-O Tohle je tak 70 g, řekla bych. I když fotka je to moc hezká. :yes:

Chefko: No, abychom to uvedli na pravou miru, na fotografii pridane k receptu, jsi krevet pouzil mnohem vice, nebo se mylim ?

Chefko:
Opravdu napřed vaříte těstoviny?
"250 g špaget" na jednu porci ?:-O
Snad pro neotesaného Otesánka :-8
***
Počet krevet?
V Itálii pár kousků, v ČR násobně více :-(
***
Je otázne, zda má kreveta mozek
Ale už jste zkusili udělat tyto korýše i s hlavičkami a ex post po odlomení z nich vycucnout to so mají v mozkovně? :yes: :yes::yes:
(u nás budou krevety zítra; jen tak samotné, s rukolou)

bofinka: Nikdo netvrdí že Váš příspěvek je o normách, já jsem se jen vyjádřil k počtu krevet na porci, pokud někdo nesouhlasí s mým počtem krevet respektuji to, ale nevidím to jako nějaký problém, jak jsem již uvedl recepty sem uvádím jak je vařím já, každý může použít tolik krevet, kolik uzná za vhodné. ;-)

Chefko: Muj prispevek neni o normach, ale o chuti ;-)

bofinka: Hlavy do základu nedávám, většinou hlavy použiji na vývar. A s počtem krevet na porci jde také diskutovat, protože každý si těch krevet může použít kolik uzná za vhodné, já osobně, když to vařím pro sebe dávám jen 4 krevety a bohatě mi to stačí na 250 g špaget. Recepty sem uvádím jak je vařím já, nikoli podle nějakých norem či jiných receptů. :-)

Jedna porce = 250 g spaget a 4 tygri krevety?
Optimalne bych na 1 porci pocitala 100 g testoviny + 4 krevety.
Hlavy je skoda nevyuzit, jsou vhodne na pripravui zakladu, omacka ma pak mnohem vyraznejsi krevetovou chut ;-)
https://www.finedininglovers.it/ricette/primi-piat...

Suroviny:
těstoviny špagety, krevety, paprika kozí roh pálivá, česnek, rajče loupané, sůl, pepř mletý, petržel, víno bílé, olej olivový

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu