Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Preclíky a tyčky z piva

Hodnocení receptu je 4,8 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jaromira18 Jaromira18

Středně náročný

Doba přípravy 150 min Doba přípravy: 150 min

150 min (150 min příprava)

Suroviny

Porce: 20 preclíků a 10 dlouhých tyčinek

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 919 kJ /
3 088 kcal
Bílkoviny59,45 g
Tuky129,80 g
Vláknina17,40 g
Cholesterol 116 mg
Sodík 1,65 g
Sůl4,05 g
Sacharidy398,65 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Krupicový cukr s droždím rozetřeme na kašičku, přidáme vlahé mléko, 1 lžíci mouky a prošleháme. Zakryjeme a necháme kvásek vykynout asi 15 minut. Mouku rozmícháme se solí, přidáme vykynutý kvásek, sádlo a pivo pokojové teploty. Krok 2: Uděláme hladké těsto, zakryjeme a necháme asi 1 hodinu v teple vykynout. Těsto rozdělíme na 20 stejných částí a uděláme z nich bochánky. 10 bochánků rozválíme na tyčinky dlouhé přes celý plech, nepodsypáváme, s těstem se pěkně pracuje. Všechny dáme na plech s pečícím papírem. Krok 3: Bochánek rozválíme na váleček dlouhý asi 55 cm, rozdělíme na půlku a uděláme 2 preclíky. Tímto způsobem uděláme ze všech bochánků preclíky, dáme je na plech s pečícím papírem. Tyčinky a preclíky necháme 20 minut nakynout, pak potřeme vodou, posypeme solí a mákem a dáme péct na 15-20 minut do vyhřáté trouby na 200°C dozlatova. Preclíky s tyčkami jsou krásně křupavé.

Zveřejněno 14. 2. 2021

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Preclíky a tyčky z piva

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Kw0Y

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Preclíky a tyčky z piva

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Kw0Y

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Suroviny:
mouka polohrubá, sůl, sádlo, pivo světlé, mléko, droždí, cukr krupice, mák, sůl

Přidat fotografie receptu