Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí kýta na cibuli

Hodnocení receptu je 4,3 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 20 min

20 min (20 min příprava)

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 686 kJ /
642 kcal
Bílkoviny71,21 g
Tuky26,42 g
Vláknina13,44 g
Cholesterol 151 mg
Sodík 660 mg
Sůl1,30 g
Sacharidy27,25 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejprve cibuli rozpůlíme, sloupneme a dáme do misky se studenou vodou, aby při krájení neslzely oči. . Nakrájíme očištěné maso na plátky přes vlákno, poté na nudličky a dáme do misky. Přidáme malou lžičku oleje, lžičku od každé omáčky a jeden nasekaný stroužek česneku. Dobře promícháme a necháme marinovat.
Dáme uvařit jasmínovou rýži, nasekáme další 2 stroužky česneku najemno a připravíme cibuli. Krok 2: Do tohoto receptu má být cibule na měsíčky, ale ne tak, jak jsme zvyklí z půlky cibule rovnou nakrájet měsíčky, ale po asijsky. Cibuli slijeme a necháme na sítu okapat, pak nařezáváme jednotlivé vrstvy půlky cibule a oddělujeme měsíčky. Ty jsou pak téměř všechny stejně velké až do úplného středu. Pokračujeme a takto uděláme všechny čtyři půlky. Trvá to jen o trochu déle než klasické krájení. Krok 3: Na rozehřátou pánev dáme olej, přidáme česnek a necháme rozvonět. Přidáme maso a rychle mícháme, aby se ihned kousky od sebe oddělily. Restujeme jen pár minut a maso pustí šťávu, to je správný čas přidat měsíčky cibule, promíchat a snížit teplotu. Krok 4: Cibule se nemá smažit jen dusit do mírného změknutí ve šťávě z masa. Dle chuti přidáme lžičku každé omáčky, mírně přisolíme a zahustíme škrobem rozmíchaným ve studené vodě. Jakmile za malou chvilku omáčka zprůhlední, máme hotovo a můžeme podávat s rýží.
Celé vaření netrvá déle než 8 minut a maso je krásně měkké.

Zveřejněno 15. 2. 2021

Poznámka autorky Marie Svarcova

Za tento recept děkuji skvělému kuchaři Šonovi :-). Na posledním fotu je porovnání krájené cibule.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí kýta na cibuli

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VLYW

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí kýta na cibuli

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VLYW

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

magdalenka: :-) moc děkuji - opravila jsem . Četla jsem to 3x a vůbec mi nedošlo, že mi jeden odstaveček vypadl. Víc očí víc vidí. :-K krásný den a hodně zdraví ( zkus uvařit , je to moc dobré<3)

Zdravím, postrádam tepelnú úpravu mäsa...

Suroviny:
hovězí zadní, cibule, česnek, olej, sojová omáčka světlá, omáčka rybí, škrob, voda

Přidat fotografie receptu