Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Enzo Winter Coffee

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Dejvhorak

Snadný

Doba přípravy 10 min Doba přípravy: 10 min

10 min (10 min příprava)

Suroviny pro 1

1

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 040 kJ /
248 kcal
Bílkoviny1,86 g
Tuky6,42 g
Vláknina6,00 g
Cholesterol 11 mg
Sodík 58 mg
Sůl0,03 g
Sacharidy19,19 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do hrnce odměříme hrnek vody a ohříváme k bodu varu. Krok 2: Přidáme hrnek medu a mícháme, dokud nevznikne konzistence sirupu. Krok 3: Vložíme celou skořici, necháme 10 minut prohřívat a odstavíme z plamene. Krok 4: Počkáme do vychladnutí, asi 20 minut a scedíme do vyvařené lahve. Krok 5: Nejprve předehřejeme sklenici.
Odměříme 3 cl vaší oblíbené whisky (irská je nejlepší)
Přidáme 2 lžíce medového sirupu se skořicí.
6 cl filtrované kávy Enzo Bencini Elemento a zamícháme.
Přes lžičku navrstvíme 3 cl ručně našlehané smetany (30%+)
Ozdobíme celou skořicí.

Zveřejněno 15. 2. 2021

Poznámka autora Dejvhorak

Příprava Enzo filtrované kávy (French press, Aeropress, Dripper)

1. 18 g zrnkové kávy nejprve středně umeleme a nasypeme do konvice.

2. Zalijeme 250 ml vody o teplotě 95°C a cca 20 sekund mícháme.

3. Kávu necháme louhovat 3 minuty, zamícháme a necháme minutu usadit sedlinu.

4. Poté píst stlačíme dolů, ale netlačíme na něj, abychom kávu neznečistili.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Enzo Winter Coffee

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1K2P

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Enzo Winter Coffee

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1K2P

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
whisky, skořice, káva, smetana

Přidat fotografie receptu