Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tátovy žloutkové řezy

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

rizekB

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie15 591 kJ /
3 726 kcal
Bílkoviny72,04 g
Tuky177,98 g
Vláknina5,80 g
Cholesterol 1,07 g
Sodík 828 mg
Sůl1,84 g
Sacharidy435,35 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Předehřej troubu na 200 stupňů.
Listové těsto rozkroj na poloviny a rozválej na dva pláty velké tak, aby se vešly na plech. Když koupíš rozválené těsto, rovno ho rozlož na plech. Po celé ploše těsto propíchej vidličkou, aby se na něm nedělaly bubliny a dej do rozpálené trouby zapéct asi 7 minut do růžova. Vyndej a nech vychladnout. Krok 2: Ve větší misce, která vede teplo, smíchej mléko, vejce, cukr a pudinkový prášek. Posaď misku na hrnec s vodou a ve vodní lázni povař, až zhoustne na krém. Potom vlož misku do studené vody a míchej, až krém vychladne. Nakonec vmíchej rum. Krok 3: Jakmile vše vychladne, rovnoměrně rozetři krém na jeden plát a přiklop druhým. Krok 4: V porcelánové misce smíchej cukr s vodou a citronovou šťavou a metličkou míchej, až poleva zhoustne. Potom polevou polij horní plát řezů a nech zaschnout.

Zveřejněno 17. 2. 2021

Poznámka autora rizekB

zdroj: Tomás Stehlík

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tátovy žloutkové řezy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DmBx

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tátovy žloutkové řezy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DmBx

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
těsto listové, mléko, vejce, cukr moučkový, pudink vanilkový, rum, cukr moučkový, voda, šťáva citronová

Přidat fotografie receptu