Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 15 591 kJ / 3 726 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 72,04 g |
Tuky | 177,98 g |
Vláknina | 5,80 g |
Cholesterol | 1,07 g |
Sodík | 828 mg |
Sůl | 1,84 g |
Sacharidy | 435,35 g |
Postup přípravy
Krok 1: Předehřej troubu na 200 stupňů.
Listové těsto rozkroj na poloviny a rozválej na dva pláty velké tak, aby se vešly na plech. Když koupíš rozválené těsto, rovno ho rozlož na plech. Po celé ploše těsto propíchej vidličkou, aby se na něm nedělaly bubliny a dej do rozpálené trouby zapéct asi 7 minut do růžova. Vyndej a nech vychladnout. Krok 2: Ve větší misce, která vede teplo, smíchej mléko, vejce, cukr a pudinkový prášek. Posaď misku na hrnec s vodou a ve vodní lázni povař, až zhoustne na krém. Potom vlož misku do studené vody a míchej, až krém vychladne. Nakonec vmíchej rum. Krok 3: Jakmile vše vychladne, rovnoměrně rozetři krém na jeden plát a přiklop druhým. Krok 4: V porcelánové misce smíchej cukr s vodou a citronovou šťavou a metličkou míchej, až poleva zhoustne. Potom polevou polij horní plát řezů a nech zaschnout.
Listové těsto rozkroj na poloviny a rozválej na dva pláty velké tak, aby se vešly na plech. Když koupíš rozválené těsto, rovno ho rozlož na plech. Po celé ploše těsto propíchej vidličkou, aby se na něm nedělaly bubliny a dej do rozpálené trouby zapéct asi 7 minut do růžova. Vyndej a nech vychladnout. Krok 2: Ve větší misce, která vede teplo, smíchej mléko, vejce, cukr a pudinkový prášek. Posaď misku na hrnec s vodou a ve vodní lázni povař, až zhoustne na krém. Potom vlož misku do studené vody a míchej, až krém vychladne. Nakonec vmíchej rum. Krok 3: Jakmile vše vychladne, rovnoměrně rozetři krém na jeden plát a přiklop druhým. Krok 4: V porcelánové misce smíchej cukr s vodou a citronovou šťavou a metličkou míchej, až poleva zhoustne. Potom polevou polij horní plát řezů a nech zaschnout.
Zveřejněno 17. 2. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Tátovy žloutkové řezy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DmBx
Moje poznámka
Tátovy žloutkové řezy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DmBx
Nejnovější recepty
Smažený kapr se zlatými šupinami
Přidáno před 8 hodinami
Kapří podkůvky s mandlovou krustou
Přidáno před 8 hodinami
Kapr na cibuli a česneku
Přidáno před 9 hodinami
Parmazánové košíčky
Přidáno před 9 hodinami
Rybičky z lineckého mandlového těsta
Přidáno před 10 hodinami
Ořechové trubičky s karamelovým krémem
Přidáno před 10 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Rychlé vanilkové rohlíčky: Těsto je hotové během chvilky, na odležení stačí půl hodiny a tvarování urychlí i forma na rohlíčky
Opilý Izidor poslouží i jako skvělé vánoční cukroví: Vláčné řezy plné čokolády a rumu luxusně vypadají a božsky chutnají
Pracny voní skořicí a hřebíčkem: Podle staročeského receptu jsou plné ořechů a nejlepší jsou obalené ve vanilkovém cukru
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hovězí roštěná
Elivet před 7 hodinami
Knedlík s vajíčkem
Orisek před 7 hodinami
Kaše z ovesných vloček
Fleep před 7 hodinami
Nejlepší špenát
TMoryMc před 8 hodinami
Kuřecí plněné uzeným a cuketou
Monicka317 před 11 hodinami
Vepřové kostky na česneku a rajčatovém pyré v pomalém hrnci
tara23 před 15 hodinami
Šlehaná pomazánka na jednohubky
Slavista62 před 16 hodinami
Čtyřdruhová sýrová pomazánka
Slavista62 před 16 hodinami
Hermelínová pomazánka na topinky
Slavista62 před 16 hodinami
Suroviny:
těsto listové,
mléko,
vejce,
cukr moučkový,
pudink vanilkový,
rum,
cukr moučkový,
voda,
šťáva citronová
Komentáře