Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 303 kJ / 1 028 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 56,88 g |
Tuky | 21,41 g |
Vláknina | 45,16 g |
Cholesterol | 62 mg |
Sodík | 55 mg |
Sůl | 0,10 g |
Sacharidy | 130,68 g |
Postup přípravy
Krok 1: Fazole den předem namočíme a druhý den vodu slijeme a vaříme v čerstvé. Přidáme bobkové listy a nové koření. Vaříme doměkka. Pokud zbude více vody, scedíme a uchováme.
Krok 2: Mezitím drobně nakrájenou cibuli necháme zesklovatět. Přidáme papriku a po zamíchání i mouku. Jíšku osolíme a přidáme k fazolím. Podle hustoty zředíme vývarem z fazolí nebo vodou.
Krok 3: Z fazolí odebereme trochu omáčky a smícháme se smetanou. Přidáme k fazolím a krátce povaříme. Fazole dochutíme špetkou cukru a pepřem, případně kapkou octu.. Podáváme s opečenou klobásou a chlebem.
Zveřejněno 18. 2. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bílé fazole nakyselo
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6Pkn
Moje poznámka
Bílé fazole nakyselo
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6Pkn
Nejnovější recepty
Jehněčí válečky pečené v kapustě
Přidáno před 12 hodinami
Kuřecí kůže plněná nádivkou
Přidáno před 12 hodinami
Jednohubky s vajíčkem, salámem a ředkvičkou
Přidáno před 12 hodinami
Jarní, levná vajíčková pomazánka
Přidáno před 12 hodinami
Hrášková polévka s lososem a slaninou
Přidáno před 12 hodinami
Pomalu pečené vepřové v mrkvi
Přidáno 12. 3. 2025 20:22
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Makový (ořechový) závin od Lidušky
tiborbarsony před 1 hodinou
Andělsky nadýchaný perník
Eranis před 1 hodinou
Celerovo - sýrové placičky
Kucharice před 1 hodinou
Kotletky z krkovice na zelenině v balkánském stylu
Sahula před 7 hodinami
Ořechový řez z jednoho vejce
Evakuace před 10 hodinami
Vlašský salát retro (podle ČSN z roku 1976)
gatear před 12 hodinami
Mušle s kokosovým mlékem a čerstvým pepřem
Radek2112 před 12 hodinami
Kapustový prejt
Stepkavera před 13 hodinami
Frankfurtská jemná polévka
Sahula před 13 hodinami
Nejlepší koblihy, jaké znám
lendlova.j před 13 hodinami
Suroviny:
fazole,
cibule,
máslo,
mouka hladká,
paprika sušená sladká,
smetana zakysaná,
bobkový list,
koření nové koření,
sůl,
pepř bílý,
cukr,
klobása
Komentáře (4)