Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 641 kJ / 2 782 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 270,30 g |
Tuky | 134,14 g |
Vláknina | 17,72 g |
Cholesterol | 2,23 g |
Sodík | 11,11 g |
Sůl | 26,66 g |
Sacharidy | 116,93 g |
Postup přípravy
Nakrájejte cibuli na malé kostičky, česnek rozetřete.
Na pánvi rozpálíme sádlo a na něm zesklovatíme cibuli a česnek a sejmeme pánev z ohně. Krok 2: Do mletého masa přidejte cibuli s česnekem, strouhanku, posekanou petrželku, 1 syrové vejce a medovou hořčici. Dochutíme solí, pepřem, paprikou a kmínem. Vše dobře uhněteme, aby sekaná nepopraskala. Krok 3: Předehřejte troubu na 180°C . Formu na pečení (asi 25 cm dlouhá - na biskupský chlebíček) vyložíme alobalem, vymastíme a vysypeme strouhankou. Polovinu směsi rozložte na dno formy a podélně do středu vložte vedle sebe uvařená vejce. Zakryjte zbytkem směsi, mírně utlačte, povrch potřete hrubozrnnou hořčicí a překryjte alobalem. Krok 4: Vložte do trouby a pečte 50-55 minut při 180 °C, potom odkryjte alobal a dopékejte při 200 °C cca 20 minut. Vyjměte z trouby a nechejte sekanou v alobalu trochu vychladit. Krok 5: Podávejte teplou s různě upravenými bramborami, nebo za studena s chlebem.
Zveřejněno 19. 2. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Sekaná s krustou z hrubozrnné hořčice
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qyP2
Moje poznámka
Sekaná s krustou z hrubozrnné hořčice
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qyP2
Nejnovější recepty
Linecká srdíčka II
Přidáno před 12 hodinami
Rohlíčky s vůní skořice
Přidáno před 12 hodinami
Vepřová pečeně na minutku
Přidáno před 15 hodinami
Kolečka se slaným karamelem
Přidáno před 16 hodinami
Plněná vepřová svíčková v listovém těstě
Přidáno před 19 hodinami
Nugátové cukroví
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Melania Trumpová se v jídle hlídá. Celý den má na talíři jen zeleninu a ovoce, nesnáší sushi, ale neodolá smaženému kuřeti
Vánoční trhy v Praze na Míráku lákají na pečená jablka v čokoládě, cukroví i andělské langoše za 140 Kč
Jak na ty nejlepší topinky? Základem je tvrdý chleba a správný tuk. Známe fígl, jak chleba správně nakrájet a čím ho ochutit
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Knedlík z domácí pekárny
Zelnak před 20 minutami
Kapustový prejt
magdalenka před 1 hodinou
Dvojctihodné koláčky
bartonik před 1 hodinou
Máslové raženky (bulky)
Wanilor před 3 hodinami
Tvarohovo-jablečný kynutý koláč
Iwana666 před 10 hodinami
Kakaové řezy s krémem a čokoládou
Chmelova před 14 hodinami
Dvoubarevný piškot s polevou
Chmelova před 14 hodinami
Ošatkový chléb
monyss před 15 hodinami
Tmavé lněné rohlíky s kyškou
lecho před 16 hodinami
Suroviny:
maso vepřové mleté,
vejce,
vejce,
cibule,
strouhanka,
strouhanka,
česnek,
sádlo,
hořčice,
hořčice medová,
paprika sušená sladká,
kmín celý,
petrželka,
sůl,
pepř mletý
Komentáře