Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sekaná s krustou z hrubozrnné hořčice

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

pavelk pavelk

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 641 kJ /
2 782 kcal
Bílkoviny270,30 g
Tuky134,14 g
Vláknina17,72 g
Cholesterol 2,23 g
Sodík 11,11 g
Sůl26,66 g
Sacharidy116,93 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Uvařte vejce, nechte vychladnout a poté oloupejte.

Nakrájejte cibuli na malé kostičky, česnek rozetřete.

Na pánvi rozpálíme sádlo a  na něm zesklovatíme cibuli a česnek a sejmeme pánev z ohně. Krok 2: Do mletého masa přidejte cibuli s česnekem, strouhanku, posekanou petrželku, 1 syrové vejce a medovou hořčici. Dochutíme solí, pepřem, paprikou a kmínem. Vše dobře uhněteme, aby sekaná nepopraskala. Krok 3: Předehřejte troubu na 180°C . Formu na pečení (asi 25 cm dlouhá - na biskupský chlebíček) vyložíme alobalem, vymastíme a vysypeme strouhankou. Polovinu směsi rozložte na dno formy a podélně do středu vložte vedle sebe uvařená vejce. Zakryjte zbytkem směsi, mírně utlačte, povrch potřete hrubozrnnou hořčicí a překryjte alobalem. Krok 4: Vložte do trouby a pečte 50-55 minut při 180 °C, potom odkryjte alobal a dopékejte při 200 °C cca 20 minut. Vyjměte z trouby a nechejte sekanou v alobalu trochu vychladit. Krok 5: Podávejte teplou s různě upravenými bramborami, nebo za studena s chlebem.

Zveřejněno 19. 2. 2021

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sekaná s krustou z hrubozrnné hořčice

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qyP2

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sekaná s krustou z hrubozrnné hořčice

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qyP2

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
maso vepřové mleté, vejce, vejce, cibule, strouhanka, strouhanka, česnek, sádlo, hořčice, hořčice medová, paprika sušená sladká, kmín celý, petrželka, sůl, pepř mletý

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu