Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Medový perník na plech

Dětství máme spojené s nedělním moučníkem na plechu. Často tam na nás čekal měkký a voňavý perník. Se sladkou čokoládovou nebo nakyslou citrónovou polevou. Přesně takový na vás čeká pokud budete následovat náš recept.

Hodnocení receptu je 4,3 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

MiskaKulicka MiskaKulicka

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 35 min

50 min (15 min příprava + 35 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

16 kousků

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 480 kJ /
2 983 kcal
Bílkoviny57,31 g
Tuky140,61 g
Vláknina11,20 g
Cholesterol 280 mg
Sodík 3,60 g
Sůl0,96 g
Sacharidy366,39 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vše odvážíme do mísy a pár minut prošleháme, aby bylo těsto pěkně kompaktní a bez hrudek. Předehřejeme troubu na 175 °C. Krok 2: Vylijeme na plech 25 x 25 cm vyložený pečicím papírem a dáme do rozehřáté trouby. Pečeme cca 35 minut, propečení ověříme špejlí. Musí být po vpíchnutí suchá. Krok 3: Necháme vychladnout a ozdobíme podle chuti. Někdo má rád polité čokoládou, jiný citrónovou polevou.

TIP: Jak na výborné polevy

Zveřejněno 20. 2. 2021

Poznámka autorky MiskaKulicka

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Medový perník na plech

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xJZ9

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Medový perník na plech

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xJZ9

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

bofinka: U tohoto těsta používám vejce i mléko z lednice a nesrazilo se mi nikdy. U jiných těst ano, tam si musím dávat pozor na pokojovou teplotu, ale třeba i pořadí surovin.

Podle meho se testo srazi pridanim treba studeneho mleka a vajec primo z lednicky do zbytku surovin pokojove teploty.

Cesto sa zvykne zraziť vtedy, ak do misy pred miešaním dáme na seba alebo tesne vedľa seba olej a vajcia. To je akoby sme šľahali majonézu. Preto vždy olej na jednu stranu, vajcia na druhú.;-)

bbarbara: To mě moc mrzí, ale takto se těžko soudí, kde se stala chyba :-( Obecně se mohlo stát několik věcí - nedopečené těsto, bouchnuté formou, nedodržené množství surovin či postup. Občas zradí i kypřící prášek, zatím jsem nepřišla na to proč.

Nevím kde jsem udělala chybu, ale totální průšvih.;-( Těsto se srazilo.;-(

Vypadá moc dobře :-K

Suroviny:
mléko, med, olej, vejce, mouka hladká, soda jedlá, kypřící prášek, kakao, perníčky,

Přidat fotografie receptu