Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dušená kapusta

Hodnocení receptu je 4,4 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

aja.g

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 974 kJ /
1 428 kcal
Bílkoviny19,25 g
Tuky126,70 g
Vláknina21,00 g
Cholesterol 105 mg
Sodík 2,61 g
Sůl6,00 g
Sacharidy42,15 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kapustu rozkrájíme na menší kousky a dáme uvařit do měkka. Já vařím v tlakovém hrnci asi 10-12 minut. Necháme vychladnout a odstraníme přebytečnou vodu (zmáčkneme v ruce). Krok 2: Pomeleme na mlýnku na maso a dáme do kastrolu ve kterém jsme si na troše oleje osmažili na drobno nakrájenou anglickou slaninu. Okořeníme. Dobře promícháme, podle potřeby podlijeme trochou vody a za stálého míchání dusíme asi 15 minut. Ničím nezahušťuji, kapusta nesmí být kašovitá.

Zveřejněno 3. 8. 2009

Poznámka autorky aja.g

Podávám s brambory a párkem nebo uzeným masem.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dušená kapusta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yr66

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dušená kapusta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yr66

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (15)

Kapustu vařím často, máme ji rádi. :-)

Kapustu vařím podobně, jen ne v tlakáči. A nemelu, máme rádi kousky. Taky nezahušťuju, jen přidám jemně nastrouhaný brambor. A s uzeným je moc dobrá. Přidala jsem foto. :-K

Tak já ještě do hotové a ochucené kapusty přidávám prolisovaný česnek.Je to chuťově velmi dobré!

Kapusta je dobrá v jakekoliv úpravě.Tisíc lidí,tisíc chutí.

pavelk:Pavle, to není trampské cigáro, ale mini klobásky z Polska a jsou moc dobré a hlavně masové:yes:

dzj:a kolik lidí, tolik chutí ;-):yes:

zasadne nemelu a nevarim,drobne nakrajenou kapustu rovnou dusim, osmazenou slaninu pridavam az ke konci, jinak " zabiji" typickou kapustovou chut. Ale proti gustu, zadny disputat, jak rikaval Babinsky.

Zrovna dnes chci tuto kapustu uvařit,ale se sekanou,která nám k ni chutná. Jen mě udivuje to trampské gigáro,které vypadá skvěle.To,co se prodává u nás nejde sníst s chutí.

jo, jo, je to dobrůtka a zdravá...:yes:

Recept dělám prakticky stejně, jen určitě nevařím v tlakáči, za těch 12 minut je uvařená i v normálním hrnci, jinak je to výborný a rychlý recept(taky sice nemelu, ale když to chutná, co by ne) - pokud nemám slaninu, kořením špetkou květu. Jinak :-p:yes:

Protože to tak máme rádi :-))

proč to melete na kaši ? :-(

Ale já věřím, že je to super:-p

Jani, fotka zkresluje:-( Škoda, že nemůžeš ochutnat:-))

Vypadá to malinko, jako špenát, ale rozhodně bych nepohrdla!:-p:yes:

Tématické fráze:
dušená kapusta, kapusta dušená, kapusta, kapusta dušená recept, kapusta recept, recepty z kapusty, kapusta dušená s bramborem, recept na dušenou kapustu, dusena kapusta recept, jak uvařit kapustu, kapusta recepty, dušená kapusta recepty, recept na kapustu, recept dušená kapusta, recept kapusta, jak se vaří kapusta, dušená kapusta s bramborem, recepty dušená kapusta, recepty kapusta, co uvařit z kapusty

Suroviny:
kapusta, slanina anglická, olej, pepř, sůl česneková

Přidat fotografie receptu