Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečené koblihy, kynuté přes noc

Někdy při pečení spěcháme, aby těsto co nejrychleji vykynulo. V tomto receptu na koblihy jej však necháme v klidu spát v lednici přes noc. Vymezte si tak dost času na přípravu těchto sladkých pečených koblížků.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

dvori dvori

Náročný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 10 min bez doby kynutí a odležení přes noc

70 min (60 min příprava + 10 min tepelná úprava, bez doby kynutí a odležení přes noc)

Suroviny pro 1 dávka

z dávky vyjde asi 10 koblih

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 613 kJ /
1 580 kcal
Bílkoviny43,29 g
Tuky47,41 g
Vláknina9,00 g
Cholesterol 368 mg
Sodík 561 mg
Sůl1,33 g
Sacharidy240,65 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Večer před pečením:
Do hrnku s vlažným mlékem nasypte droždí, cukr, trochu chlebové mouky, promíchejte a nechte 30 minut vzejít kvásek. Krok 2: V druhé míse smíchejte zbytek mouky, sůl, přidejte kvásek, vajíčko a pár minut hněťte robotem. Postupně přidávejte máslo pokojové teploty. Hotové těsto nechte 2 hodiny kynout na teplém místě. Následně jej přendejte do uzavíratelné mísy a přes noc nechte kynout v lednici. Krok 3: 2. den ráno:
Mísu s těstem vyndejte z lednice, sundejte víko a nechte hodinu při pokojové teplotě. Poté rozdělte na 10 stejných dílků, vytvarujte koblihy, přendejte je na plech s pečicím papírem, a nechte 2 hodiny kynout. Krok 4: Troubu rozehřejte na 180 °C. Vykynuté koblihy potřete rozehřátým máslem a pečte do zlatova, přibližně 10 minut. Následně je potřete máslem s rumem, obalte v cukru, a nechte zcela vychladnout. Krok 5: Do koblih vytvořte pomocí kulatého nože díru a libovolně naplňte zdobícím sáčkem.

TIP: Jak jednoduše naplnit cukrářský sáček

Zveřejněno 20. 2. 2021

Poznámka autorky dvori

Doporučuji malinovou marmeládu. Její nakyslá chuť se skvěle hodí k sladkému těstu.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečené koblihy, kynuté přes noc

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MyYA

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečené koblihy, kynuté přes noc

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MyYA

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (3)

mika59: :-K můj děda byl despota:omg: a koblihy zásadně až hotové plněné merunkovou marmeladou....jina verze = rozvod :-D

Eja57: Vidíš, a já už od mé babičky neznám jinak, než smažit s povidly.. Doma jsme tak smažili a smažím i já..:-) Ale recept určitě pěkný..

Líbí se mi to plnění až hotových koblih. Tak mě to učila babička i u smažených, nikdy ne smažit už s náplní..
Hezký recept:yes:

Suroviny:
mouka chlebová pšeničná, droždí instantní, cukr, mléko, vejce, máslo, sůl, máslo, rum, cukr, marmeláda

Přidat fotografie receptu