Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Koprová omáčka s hovězím masem

Jedna z nejoblíbenějších omáček - koprovka. Plná smetany a kopru, který poznáte díky jeho specifické chuti a vůni. Vyzkoušejte tento recept se základem z hovězího vývaru, který dodá omáčce tu správnou chuť.

Hodnocení receptu je 5,0 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Sladkyzivot.blog Sladkyzivot.blog

Náročný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 60 min

120 min (60 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie16 798 kJ /
4 015 kcal
Bílkoviny373,54 g
Tuky205,74 g
Vláknina8,40 g
Cholesterol 1,32 g
Sodík 1,16 g
Sůl2,68 g
Sacharidy165,42 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do hrnce dáme hovězí maso, cibuli a koření. Zalijeme litrem vody. Vaříme tak dlouho, až je maso měkké. Doporučuji papiňák. Krok 2: Když je maso uvařené, vývar scedíme. Vývaru by mělo být asi 820 ml. Krok 3: Maso dáme stranou a čistý vývar necháme v hrnci na přípravu omáčky. Krok 4: Ve druhém, velkém a hlubokém hrnci rozehřejeme máslo, které zasypeme moukou, za stálého míchání uděláme světlou jíšku. Krok 5: Jíšku ve velkém hrnci zalijeme směsí vývaru, mléka a smetany a mícháme. Krok 6: Omáčku nyní dochutíme octem, cukrem a případně ještě solí. Za stálého míchání krásně houstne. Krok 7: Vhodíme nadrobno pokrájený kopr a necháme projít varem. Krok 8: Servírujeme s hovězím masem, které jsme nakrájené vložili zpět do omáčky. Krok 9: Houskový knedlík je v tomto případě tou správnou a jedinou vhodnou přílohou.

TIP: Jak uvařit koprovou omáčku. Jak ji zahustit a ochutit podle osvědčených receptů

Zveřejněno 21. 2. 2021

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Koprová omáčka s hovězím masem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YOkK

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Koprová omáčka s hovězím masem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YOkK

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (6)

casino: Souhlas, do koprovky smetana a máslo. Šťáva z masa na knedle, ne do zelíčka. ;-)

Eja57: " A to já tu masovou chuť v koprovce nerada..."
To je OBECNĚ i můj případ nechutenství ;-)
Vrcholem bylo, když babička paní casinové dělala vepřoknedlozelo a na závěr fantastické moravské zelí "vylepšila" šťávou po upečení masa (říkali tomu "podpoušt") 8-(
***
No a kdy už se konečně naučíte vkládat funkční odkazy, he? :-K
https://www.labuznik.cz/recept/snehurcina-sladkoky...

Eja57: moc děkuji ????????

Sladkyzivot.blog: :-K všechny Vaše recepty jsou moc dobře napsané:yes: a i dobre co jsem zkusila

Eja57: Děkuji za váš názor :-8:-8:-8 S hovězím masem vývar přidávám. S vajíčky a brambory ho zase nedávám. Mám ráda oboje :-):-):-)

Skvěle napsaný recept:yes:
( A to já tu masovou chuť v koprovce nerada, dělám klasiku se žloutkem nakonec a jako příloha vždy brambory, bez masa, ale recept je super.
www.labuznik.cz/recept/snehurcina-sladkokysela-smetanova-koprova-omacka/)

Suroviny:
smetana ke šlehání, mléko polotučné, máslo, mouka bezlepková jizerka, sůl, ocet, cukr, kopr čerstvý, maso hovězí, cibule, koření nové koření, bobkový list, vývar masový, sůl

Přidat fotografie receptu