Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 059 kJ / 1 926 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 8,75 g |
Tuky | 210,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 175 mg |
Sodík | 4,00 g |
Sůl | 10,00 g |
Sacharidy | 0,25 g |
Postup přípravy
Krok 1: Fazole den předem opláchnu a namočím.
Druhý den sleju vodu a v nové dám vařit fazole společně s kořením.
V mezičase nakrájím na kostičky špek a dám ho do malého hrnce vysmažit. Jakmile špek pustí tuk, tak ho posbírám a přidám do hrnce k fazolím. Se solí buďte opatrní, protože slanina je dost slaná a její výpek také.
Hrnec s výpekem (tukem) odstavím na později. Krok 2: V momentě, kdy jsou fazole měkké, znovu rozpálím tuk ze špeku a do něj nasypu mouku na jíšku, kterou zahustím polévku. Krok 3: Cca 10 minut nechám polévku probublat. Jakmile se mouka provaří, nastává samotné dochucování octem a cukrem. Nic z obou surovin by nemělo být dominantní. Já se řídím tím, dvě lžíce cukru a lžíce octa. Je třeba dělat vše podle svých chutí a s octem velmi opatrně.
K dochucení občas stačí par kapek octa a pár krystalků cukru, takže opravdu mějte trpělivost a po troškách.
Druhý den sleju vodu a v nové dám vařit fazole společně s kořením.
V mezičase nakrájím na kostičky špek a dám ho do malého hrnce vysmažit. Jakmile špek pustí tuk, tak ho posbírám a přidám do hrnce k fazolím. Se solí buďte opatrní, protože slanina je dost slaná a její výpek také.
Hrnec s výpekem (tukem) odstavím na později. Krok 2: V momentě, kdy jsou fazole měkké, znovu rozpálím tuk ze špeku a do něj nasypu mouku na jíšku, kterou zahustím polévku. Krok 3: Cca 10 minut nechám polévku probublat. Jakmile se mouka provaří, nastává samotné dochucování octem a cukrem. Nic z obou surovin by nemělo být dominantní. Já se řídím tím, dvě lžíce cukru a lžíce octa. Je třeba dělat vše podle svých chutí a s octem velmi opatrně.
K dochucení občas stačí par kapek octa a pár krystalků cukru, takže opravdu mějte trpělivost a po troškách.
Zveřejněno 21. 2. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Nejlepší fazolová polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2LnK
Moje poznámka
Nejlepší fazolová polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2LnK
Nejnovější recepty
Špaldové perníčky s lipovým medem
Přidáno před 1 hodinou
Linecké koláčky s pusinkou
Přidáno před 3 hodinami
Jednoduché burger bulky
Přidáno před 13 hodinami
Kuřecí plněná roláda pečená ve vepřové tukové bláně
Přidáno před 14 hodinami
Kuřecí maso z polévky na čerstvé zelenině ve woku
Přidáno před 16 hodinami
Tvarohové noky do polévky
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Ta nejjednodušší pomazánka na chlebíčky: Suroviny na ni má každý doma a hotová je vmžiku
Melania Trumpová se v jídle hlídá. Celý den má na talíři jen zeleninu a ovoce, nesnáší sushi, ale neodolá smaženému kuřeti
Vánoční trhy v Praze na Míráku lákají na pečená jablka v čokoládě, cukroví i andělské langoše za 140 Kč
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlá hrníčková bábovka
Laelenka před 24 minutami
Nejúžasnější buchty od babičky
jejeje před 1 hodinou
Hrášková polévka podle Pohlreicha
Soropa před 1 hodinou
Hráškový krém
Soropa před 1 hodinou
Jablkový perník
ungrova1 před 1 hodinou
Mrkvové šátečky s povidly
FrosovaLenka před 1 hodinou
Vanilkové rohlíčky - ty nejlepší
Hanka1971 před 2 hodinami
Čočkový salát s vejci a cibulí
gabikka před 10 hodinami
Rybízové řezy s mascarpone krémem
Jan Nemec před 14 hodinami
Americké extra čokoládové cookies
Vanika před 14 hodinami
Suroviny:
fazole červené,
slanina,
mouka,
cukr,
ocet,
sůl,
pepř,
bobkový list
Komentáře (2)