Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Marinovaná krkovice pečená pomalu

Výborná krkovice naložená přes noc v lehce pikantní marinádě a poté dlouze pečená v troubě se vám bude rozplývat na jazyku. Vychutnejte si ji s výpekem zahuštěným cibulí a jablkem a přílohou dle vaší chuti.

Hodnocení receptu je 4,7 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Středně náročný

Doba přípravy 185 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 170 min bez doby marinování masa

185 min (15 min příprava + 170 min tepelná úprava, bez doby marinování masa)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 564 kJ /
2 525 kcal
Bílkoviny207,18 g
Tuky158,85 g
Vláknina19,77 g
Cholesterol 480 mg
Sodík 2,31 g
Sůl5,25 g
Sacharidy60,83 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Jablko a cibuli oloupeme a nakrájíme na malé kousky. Česnek utřeme. Krok 2: Z uvedených surovin připravíme marinádu a smícháme ji s vodou. Krok 3: Maso omyjeme, osušíme a lehce nasolíme. Připravíme pekáček, ve kterém budeme maso péct. Krok 4: Marinádu dáme do pekáčku a maso důkladně obalíme. Přikryjeme a dáme přes noc do lednice. Druhý den pekáček s masem půl hodiny před pečením vyndáme z chladu. Krok 5: Troubu vyhřejeme na 250 °C a vložíme do ní přikrytý pekáček. Po 10 minutách stáhneme teplotu na 150 °C a pečeme 2 hodiny. Neotvíráme. Krok 6: Po 2 hodinách maso zkontrolujeme, polijeme výpekem a pečeme další půlhodinu. To už by maso mělo být měkké. Přidáme teplotu na 200 °C a dopečeme 15-20 minut. Krok 7: Maso musí být měkké jako dort. Výpek by měl být přiměřeně zahuštěný rozpečenou cibulí a jablkem. Krok 8: Podáváme s rýží, noky, těstovinami, nebo s bramborovou kaší.

TIP: Jak připravit marinádu na vepřové maso

Zveřejněno 22. 2. 2021

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Marinovaná krkovice pečená pomalu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8Rwm

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Marinovaná krkovice pečená pomalu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8Rwm

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Prosím si s kaší, děkuji.:-K:yes:

magdalenka: Jablko mám napsané nakrájené. No myslím, že na kilo masa lžíce sojovky, sladké omáčky a hořčice by asi bylo málo slané. Já jsem lehce posolila maso ze všech stran a nechala deset minut odležet. Potom do marinády. A pepř mletý dopíšu..

Predpokladám, že jablko nastrúhané? Pepř černý mletý? Obyčajne už netreba dosoliť, stačí soľ z omáčok a kečupu? Dík.

Suroviny:
krkovice vepřová, jablko, cibule, česnek, olej, hořčice, kečup pikantní, omáčka sojová, omáčka chilli sladká, paprika sušená sladká, pepř mletý, voda, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu