Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Harissa

Urodilo se vám letos víc feferonek, než jste čekali? Inspirujte se v našem receptu a připravte z nich skvělou tradiční pikantní harissu. Tato zeleninová hořčice je vhodná třeba na topinky, k masu nebo do zeleninových směsí.

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 40 min

60 min (20 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

z dávky bylo 10 sklenic o objemu 200 ml

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 815 kJ /
2 585 kcal
Bílkoviny47,34 g
Tuky105,20 g
Vláknina50,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 6,06 g
Sůl15,00 g
Sacharidy345,71 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Feferonky odstopkujeme, očistíme a společně s oloupanou cibulí umeleme na masovém strojku. Získanou směs vložíme do hrnce a dusíme přibližně 25 minut. Krok 2: Ke směsi přidáme ocet, olej, med a sůl. Deko roztlučeme v hmoždíři a přidáme také k zelenině do hrnce. Krok 3: Ještě chvíli povaříme a horké plníme do umytých čistých sklenic. Otřeme dočista hrdla sklenic, zavíčkujeme, nemusíme dále zavařovat.

TIP: Jak vyvařit sklenice na zavařování

Zveřejněno 3. 8. 2009

Poznámka autorky JanaDorazinova

Z tohoto množství získáme přibližně 10 sklenic o obsahu 200 ml

Zdroj - Prima recepty

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Harissa

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/D9Y6

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Harissa

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/D9Y6

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (19)

Vyzkoušeno a zařazeno do oblíbených:yes:. Recept jsem si mírně upravila - cibuli jsem nejdříve orestovala. Nemlela jsem, ale rozmixovala ponorným mixerem a na závěr jsem přidala kečup. Hned jak dozrají papriky, budu dělat další várku. Děkuji za zajímavý recept<3:-K

georgino: Taky jsem ho dlouho hledala :-)

jsem velmi rád, že jsem objevil tento recept na Harisu. Už jsem myslel, že ji nikdy nebudu mít!:yes::yes::yes::yes::yes:

Prodává se také ve skleníčkách - menších než od výživy takže je stále v prodeji,:-)

Ten med tam není vůbec cítit, je to jeden oheň, ale má v tom receptu asi svou nějakou nepřehlédnutou složku;-)

Harisa se sice koupit dá, ale není nad vlastní výrobu, trošku mě překvapil ten med, ale dá tomu takovou prima táhlou chuť :-p;-):-D:yes:

Merilas, maris, sory:-8, vás dvě si budu asi vždycky plést:-8

Harisa je fantastická do gulášů :yes::yes: +

Jani,to je paráda!!! Jsi šikulka :-):yes: Bodík:yes:

teraz ako som docitala ten odkaz od dzango....touto cestou dakujem;-) som sa docitala, ze byva aj praskova..a to sa mi tak nieco vzdialene mari,ze to som o tom pocula

Jani, já ne, ale Merylas ;-) :-))

Maris, nech to tady!! Nic nemazej:-!

Harisu dostane koupit i dnes, přidala jsem foto, ať víte jak vypadá, pak ji smáznu;-)

Vybusna,jsme na tom stejně,nic mi to neříká,ale musí to mít grády když je to z feferonek :yes::yes::yes::-D

Tématické fráze:
domácí harisa, domácí harissa, harysa, harisa pasta, harisa-recept, domácí harisa recept, recept na domaci harisu, pasta harisa, jak vyrobit harysu, zeleninová harisa, harira recept, jak se dela harisa, harrisa recept, domací harysa, omacka harisa, recept na harysu, pasta harissa kde koupit, domácí harissa recept, harisa zeleninová pomazánka, harysu recepty cz

Suroviny:
feferonka, cibule, ocet, olej, med, deko, sůl

Přidat fotografie receptu