Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová zelná roláda s omáčkou

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

recepty73 recepty73

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 652 kJ /
1 829 kcal
Bílkoviny149,26 g
Tuky106,99 g
Vláknina23,66 g
Cholesterol 486 mg
Sodík 2,09 g
Sůl4,88 g
Sacharidy58,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Plát vepřového masa naklepeme přes fólii. Pokud nemáme plát masa silný, naklepávat nemusíme. Osolíme, opepříme z obou stran. Krok 2: Tučnější mleté maso dáme do mísy, přidáme zelí, protlak, papriku, nasekaný česnek, pepř a sůl. Vše promícháme a rozprostřeme na plát masa. Ten pak pevně zavineme a zpevníme provázkem. Krok 3: V hrnci osmažíme lehce dozlatova na sádle či pokrájeném špeku drobně pokrájenou cibuli. K ní vložíme osmažit ze všech stran připravenou roládu. Tu po osmažení vyndáme stranou a do výpeku dáme krátce osmažit a rozvonět nasekaný česnek, papriku a protlak s cukrem. Krok 4: Přilijeme cca půllitru vývaru, vložíme zpět roládu a pod poklicí dusíme zhruba 45 minut doměkka za občasného otočení a podlití dle potřeby. Pak roládu vyndáme na talíř a do omáčky přidáme krátce povařit zelí. Nakonec vlijeme smetanu a dle potřeby zahustíme jíškou nebo záklechtkou a krátce provaříme, případně dochutíme solí, pepřem, je-li třeba. Krok 5: Z rolády sejmeme provázek a pokrájíme ji na plátky, které rozdělíme na talíře a přilijeme omáčku. Podáváme s kynutým nebo houskovým knedlíkem.

Zveřejněno 23. 2. 2021

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová zelná roláda s omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mrl0

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová zelná roláda s omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mrl0

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
maso vepřové, sůl, pepř mletý, maso mleté, zelí, protlak rajčatový, paprika sušená sladká, česnek, cibule, sádlo, paprika sušená sladká, protlak rajčatový, česnek, cukr krupice, vývar, smetana ke šlehání, zelí kysané, jíška, sůl, pepř

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu