Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřový jazyk na hříbkách

Hodnocení receptu je 5,0 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Snadný

Doba přípravy 240 min Doba tepelné úpravy: 240 min

240 min (240 min tepelná úprava)

Suroviny pro 3

3

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 821 kJ /
435 kcal
Bílkoviny12,49 g
Tuky8,49 g
Vláknina64,20 g
Cholesterol 3 mg
Sodík 2,01 g
Sůl5,00 g
Sacharidy46,31 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do osolené vroucí vody dáme koření, opláchnuté jazyky (vody dáme do ¾ jazyků) a slabým varem vaříme cca 20 minut. Poté jazyky ochladíme, oloupeme a nakrájíme na silnější plátky. Krok 2: Scezené a okapané hříbky dáme do velké pánve, ve které jsme na rozehřátém másle s olejem orestovali do sklovita drobně nakrájenou cibuli. Necháme chvilku restovat a pak hříbkovou směs přemístíme do pomalého hrnce. Krok 3: Do hříbků vtlačíme jazyky, podlijeme 1 dl vývaru z jazyků a hrnec přiklopíme poklicí. Nastavíme program High (II. stupeň) a pomalíme 3,5 hodiny. Krok 4: Po uplynutí požadovaného času přidáme smetanu pokojové teploty. Množství určíme podle toho, jakou hustotu budeme chtít a hrnec necháme pracovat ještě půl hodiny. Podle potřeby dochutíme solí. Krok 5: Na přílohu se hodí vařené brambory, rýže i knedlík.

Zveřejněno 24. 2. 2021

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřový jazyk na hříbkách

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yKQW

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřový jazyk na hříbkách

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yKQW

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
jazyk vepřový, rozmarýn, pepř, jalovčinky, sůl, voda, naložené hříbky, máslo, olej, cibule, smetana, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu