Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí rohlíky

Neexistuje snad jednodušší domácí pečivo než klasické rohlíky. Nejtěžší na celém receptu je tvarování, ale i to s naším postupem hravě zvládnete. Upečte si s námi poctivé, křupavé a voňavé rohlíčky, které budete muset schovat, aby stihly vystydnout.

Hodnocení receptu je 5,0 (51×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

toprecepty.cz toprecepty.cz

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 20 min

50 min (30 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 12 kusů

12kusů

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 448 kJ /
2 975 kcal
Bílkoviny91,25 g
Tuky38,04 g
Vláknina24,50 g
Cholesterol 523 mg
Sodík 4,13 g
Sůl10,24 g
Sacharidy554,71 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Jako odměrku použijeme hrnek o objemu 250 ml. Krok 2: Do hlubší misky nalijeme polovinu vlažného mléka, do kterého rozdrobíme droždí. Přidáme 1 lžičku krupicového cukru a 1 lžíci mouky, kterou odebereme z celkového množství. Vše spolu důkladně promícháme, přikryjeme utěrkou a necháme vzejít kvásek. Trvá to asi 15 minut. Krok 3: Do velké mísy prosejeme polohrubou mouku a přidáme sůl. Dobře promícháme. Krok 4: K osolené mouce přidáme zbytek mléka, žloutek, vykynutý kvásek a rozpuštěné máslo. Krok 5: Ručně nebo v robotu s hákovým nástavcem vypracujeme hladké nelepivé těsto. Krok 6: Hotové těsto přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě vykynout do dvojnásobného objemu. Trvá to asi 60 minut. Krok 7: Vykynuté těsto rozdělíme na 3 stejné části a z každé vyválíme kruh o průměru asi 25 cm. Každý kruh rozdělíme rádýlkem na čtvrtiny. Krok 8: Každou čtvrtinu srolujeme vždy od širší strany ke špičce a lehce proválíme. Špičku zahneme dospodu rohlíčku. Rohlíky můžeme nechat rovné, nebo ohnout do tvaru podkovy. Krok 9: Větší nízký plech vymažeme tukem nebo vyložíme pečicím papírem. Rohlíky na něj naskládáme v dostatečných rozestupech, přikryjeme utěrkou a necháme ještě asi 20 minut kynout. Krok 10: Mezitím rozehřejeme troubu na 200 °C. Krok 11: Vykynuté rohlíky potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme hrubší solí a kmínem (nebo mákem). Pečeme ve vyhřáté troubě asi 20 minut. Krok 12: Po upečení necháme vychladnout na mřížce.

TIP: Oblíbené recepty na domácí pečivo

Zveřejněno 18. 2. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí rohlíky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/g8D

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí rohlíky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/g8D

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (80)

S těstem se skvěle pracuje.

Skvěle se pracovalo s těstem a rohlíčky jsou chutné.

Výborné rohlíky, povedly se.

Trochu jsem si na poprvé nevěděla rady s tou velikostí, takže je mám menší, ale výborné! 😋 (Soli jsem dala přes půl lžičky…)

Jsou vyborneeee. <3 ale spetka soli dle receptu bylo moc malo. Pridavam vic soli. Jinak chutné. Vsechny ingredience jsem dala do pekarny. Trosku se s tim trapila ale testo zvladla krasne :-D zustalo mi par rohliku do dalsiho dne a ony se daly snist!!:-O:-D i treti den byly dobre.:yes: jinak 170 cca 30 min do zlatova.

Tak tento recept je perfektni. Testo krasne vykynulo za hodinu a i dobre se s nim pracuje po vykynuti.
Ja pekla na 150st asi 45min. Troubu mam plynovou a pece nerovnomerne, tak proto nizka teplota. Ale krasne v troube jeste vykynuly.
Taky ziju v zahranici a tady rohliky nejsou,maximalne francouzske bagety ;-). Takze nepekla jsem naposled!!! :-)

:-) pekl jsem na 200 °15 minut a byly dorůžova hotové... jen to chce nacvičit práci s těstem aby rohlíky měly tvar rohlíků :-)))

jinak recept super<3

Těsto chuťově dobré, opravdu to chce ale dosolit. Nicméně nevím, co jsem udělala špatně, ale těsto bylo tužší a nezpracovávalo se mi moc dobře. Zkusím zítra znovu a uvidíme :-) :yes:

jana benková 24. 1. 2015 10:21
skusila sem je poprvé a povedli se sou suter ale připadaj mi že jsou moc hutný a nevím čím to je?

Dneska jsem upekla, teď si je dáme s tvarohovou pomazánkou, jsou fakt perfektní, z části těsta jsem upekla i pizzu a taky super! :) :yes:

andulka28 23. 11. 2014 16:52
:yes: výborný těsto...

NA KOLIK STUPNŮ SE ROHLÍKY PEČOU.DÍKY:-)

Alexandr Pospichal 3. 6. 2014 23:17
Právě jsem je dopekl. Jsou vinikající. Žiji v Anglii už 8 let a tady znají jen rohlíky co chutnají jako buchta. Děkuji za recept taď už je budu péct kdykoliv dostanu chuť. Jste super.:yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes:

Místo másla jsem dala dvě lžíce sádla a škvarky ..fakt bobma:-):-K

zdravím, mám takovou amaterskou otázku, jak dlouho se hotove testo nechava kynout?, dekuju ;-) delám rohliky prvne, tak snad se povedou..

pajule: Mi nechavame kynout cca 40-60 min :) ale to je individualni :) kazdy to dela jinak ;) dobrou chut<3

Tématické fráze:
domácí rohlíky pečené v troubě recept, pivní rohlíky, pečení domácích rohlíků, rohlik recept, těsto na rohlíky v domácí pekárně, těsto na rohlíky, recept na rohlíky v troubě, tukový rohlík recept, domácí rohlíčky, krupave slane pivni rohliky, peceni rohliku, nejlepší těsto na rohlíky, pecene rohliky, jak upéct rohlík, kynuté těsto na rohlíky, tukovy rohlik, rohlik, rohliky bez drozdi, pivní rohlík, recept rohlík

Suroviny:
mouka polohrubá, žloutek, mléko, droždí čerstvé, cukr krupice, sůl, máslo, vejce, sůl, kmín celý, mouka hladká, tuk

Přidat fotografie receptu