Dvojctihodné luxus koláčky
Hezké chvíle máme spojené s pohodou a dobrým jídlem. Tyto koláčky vám pohodu připraví kdykoliv. Lahodný tvaroh a pikantní povidla se chuťově skvěle doplňují. Na koláčcích si skvěle pochutnáte také třeba v doprovodu šálku dobrého čaje či kávy.
Suroviny pro 30 kusů
30kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 25 773 kJ / 6 160 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 102,06 g |
Tuky | 311,57 g |
Vláknina | 24,36 g |
Cholesterol | 699 mg |
Sodík | 3,36 g |
Sůl | 8,37 g |
Sacharidy | 714,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejdříve si připravíme kvásek z 50 ml teplého mléka, kostky droždí, lžičky cukru a lžíce mouky. Vše ručně rozšleháme a necháme na teplém místě vzejít.
Krok 2: V míse smícháme obě mouky, prosejeme, přidáme sůl a zbytek cukru a promícháme.
Krok 3: Přidáme vzešlý kvásek, zbytek teplého mléka, olej a žloutky.
Krok 4: Vypracujeme vláčné, nelepivé těsto, které zakryjeme potravinářskou folií nebo pomoučíme a přikryjeme utěrkou, aby neoschlo. Necháme cca 45 minut v teple kynout.
Krok 5: Než vykyne těsto, připravíme si tvarohovou náplň tak, že tvaroh smícháme s oběma cukry a dochutíme rumem.
Krok 6: Na drobenku smícháme mouku, cukr a máslo dohromady.
Krok 7: Vykynuté těsto lehce prohněteme a rozdělíme na 30 přibližně stejně velkých kousků.
Krok 8: Každý bochánek prsty roztáhneme, naplníme tvarohovou náplní a zabalíme jako vdolek/koláček.
Krok 9: Spojem dolů je položíme na plech s pečicím papírem, uprostřed koláčku promáčkneme dolíček a naplníme ho povidly. Potřeme rozšlehaným vajíčkem a posypeme drobenkou.
Krok 10: Hotové koláčky necháme na plechu ještě asi 10 minut kynout.
Krok 11: Vložíme do předehřáté trouby na 170 °C a pečeme dorůžova přibližně 25 minut.
Zveřejněno 3. 3. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dvojctihodné luxus koláčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NMDz
Moje poznámka
Dvojctihodné luxus koláčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NMDz
Nejnovější recepty
Vánoční - Brněnské kytičky
Přidáno před 13 hodinami
Kuřecí čína se žampiony
Přidáno před 20 hodinami
Domácí zelí s mrkví
Přidáno před 22 hodinami
Dýňový chlebíček
Přidáno 15. 10. 2025 09:00:02
Kuřecí s adžikou a kukuřicí
Přidáno 14. 10. 2025 20:26:58
Domácí jablečný štrúdl se švestkami
Přidáno 14. 10. 2025 14:33:04
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dušená mrkev
Fitulka před 7 minutami
Hořčičná marináda s kari
cahoun před 14 minutami
Vepřové maso na mrkvi
Fitulka před 23 minutami
Bramborová polévka s klobásou a smetanou
Fitulka před 28 minutami
Zapékaná brokolice
VerkaDvorakova před 1 hodinou
Krkovice pečená na bramborech
VerkaDvorakova před 1 hodinou
Vepřová kýta na zelenině
VerkaDvorakova před 1 hodinou
Tagliatelle s čerstvými houbami a smetanou
martianekk před 1 hodinou
Cuketový perník
martianekk před 2 hodinami
Čočkový salát s vejci
Praevka před 3 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
mouka polohrubá,
cukr moučkový,
sůl,
droždí čerstvé,
mléko,
olej,
žloutek,
vejce,
povidla švestková,
tvaroh kostka,
cukr vanilkový,
cukr moučkový,
rum,
mouka polohrubá,
cukr moučkový,
máslo
Komentáře (15)
V bodu 3 se asi záhadně přepsala nula na tečku
Je jich odhadem 30 ks