Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kváskový chlebík

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Petonka Petonka

Náročný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 120 min

120 min (120 min příprava)

Suroviny

Porce: 1 kg

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 547 kJ /
1 804 kcal
Bílkoviny53,75 g
Tuky9,10 g
Vláknina22,50 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 4,81 g
Sůl12,00 g
Sacharidy365,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Smícháme 150 g prosáté žitné mouky, 350 g prosáté pšeničné hladké mouky,1,5 KL soli, 1 KL cukru, balíček kvásku Dr.Oetker a balíček sušeného droždí . Přidáme teplou vodu a vypracujeme nelepivé těsto. Krok 2: Pod utěrkou necháme hodinu kynout. Po vykynutí znovu propracujeme a dáme do pekáčku vyloženého pečícím papírem. Potřeme vodou + případně posypeme kmínem/ semínky, necháme ještě další hodinu kynout a poté pečeme v předehřáté troubě na 220 stupňů 15 minut.
Po 15 minutách teplotu snížíme na 190 stupňů a pečeme ještě dalších 30 minut. Krok 3: Chleba krájíme až po úplném vychadnutí .

Zveřejněno 3. 3. 2021

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kváskový chlebík

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ONlN

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kváskový chlebík

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ONlN

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Petonka: ML fakt nildo nezná...jdu to všechno opravit na KL...kavova lžička, to je ofiko zkratka

Eja57: zdravím PL ( polévková lžíce)
ML (malá lžička)
Upravím, ať je to jasné pro všechny ;-)

Podle dalšího receptu soudím že to má být PL:-?

Prosím...co je ML ? Mililitr?

Suroviny:
mouka žitná, mouka hladká pšeničná, sůl, cukr, kvásek, droždí sušené, voda, kmín celý

Přidat fotografie receptu