Suroviny
Porce: 1 kg
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 547 kJ / 1 804 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 53,75 g |
Tuky | 9,10 g |
Vláknina | 22,50 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 4,81 g |
Sůl | 12,00 g |
Sacharidy | 365,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Smícháme 150 g prosáté žitné mouky, 350 g prosáté pšeničné hladké mouky,1,5 KL soli, 1 KL cukru, balíček kvásku Dr.Oetker a balíček sušeného droždí . Přidáme teplou vodu a vypracujeme nelepivé těsto.
Krok 2: Pod utěrkou necháme hodinu kynout. Po vykynutí znovu propracujeme a dáme do pekáčku vyloženého pečícím papírem. Potřeme vodou + případně posypeme kmínem/ semínky, necháme ještě další hodinu kynout a poté pečeme v předehřáté troubě na 220 stupňů 15 minut.
Po 15 minutách teplotu snížíme na 190 stupňů a pečeme ještě dalších 30 minut. Krok 3: Chleba krájíme až po úplném vychadnutí .
Po 15 minutách teplotu snížíme na 190 stupňů a pečeme ještě dalších 30 minut. Krok 3: Chleba krájíme až po úplném vychadnutí .
Zveřejněno 3. 3. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kváskový chlebík
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ONlN
Moje poznámka
Kváskový chlebík
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ONlN
Nejnovější recepty
Biskupský beránek
Přidáno před 1 hodinou
Barevná vajíčka
Přidáno před 3 hodinami
Pikantní segedínský guláš
Přidáno před 3 hodinami
Extra rychlé rohlíkové knedlíky
Přidáno před 4 hodinami
Kedlubnovo-celerová omáčka
Přidáno před 5 hodinami
Krůtí kapsa se špenátem
Přidáno před 6 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kokosový beránek
Mikinka30 před 5 minutami
Mazanec od Helenky Růžičkové
Danny668 před 6 minutami
Dvojbarevné muffiny
Lisa444 před 39 minutami
Měkké a voňavé vánoční perníčky
Dycky před 1 hodinou
Nádivka velikonoční
Eva1mamina před 1 hodinou
Kynutý meruňkový táč
gabriela.rackova80 před 1 hodinou
Rychlý kefírový beránek
Suzy8 před 2 hodinami
Jablkový koláč litý na plech
Panova před 2 hodinami
Šlehačkový beránek
Petule123 před 3 hodinami
Čevabčiči do trouby
Terenees před 4 hodinami
Suroviny:
mouka žitná,
mouka hladká pšeničná,
sůl,
cukr,
kvásek,
droždí sušené,
voda,
kmín celý
Komentáře (4)