Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Podmáslový slaný závin

Hodnocení receptu je 4,8 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

RubyRom RubyRom

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 845 kJ /
2 114 kcal
Bílkoviny107,63 g
Tuky81,23 g
Vláknina9,00 g
Cholesterol 390 mg
Sodík 8,59 g
Sůl12,21 g
Sacharidy233,62 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do misky vlijeme vlažné podmáslí a vmícháme jedlou sodu, soda se aktivuje a můžeme vmíchat vajíčko a olej. Do druhé mísy vsypeme prosátou mouku, promícháme se solí a přilijeme podmáslí, vše dobře propracujeme a necháme 20 minut těsto odpočinout. Krok 2: Zatím promícháme tvaroh se sýrem, přidáme sůl a pepř, tymián. Šunku nakrájíme a necháme ji stranou.
Těsto rozdělíme na dva stejně velké díly a na jemně pomoučeném vále každý díl rozválíme na obdélník. Těsto potřeme náplní, posypeme nakrájenou šunkou a zavineme. Oba záviny dáme na plech s pečícím papírem a potřeme vajíčkem. Propícháme špejlí a vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme na 190 st. dozlatova. Po vychladnutí nakrájíme.

Zveřejněno 4. 3. 2021

Poznámka autorky RubyRom

Kdo nechce použít sodu, může droždí a nechat vykynout.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Podmáslový slaný závin

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2Ykv

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Podmáslový slaný závin

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2Ykv

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

mudla: Pokud musíte chuť dohánět větším množstvím soli, svědčí to o ztrátě citlivosti Vašich chuťových buněk. To může být vysokým věkem, nějakou nemocí nebo ničením chuťových buněk přemírou soli v předchozích letech.

mudla: Děkuji za vyzkoušení, samozřejmě vždy záleží jak se vše dochutí a každý si to udělá podle sebe.

Těsto je hodně lepivé, takže až jej budete válet, nebojte se pořádně si vál i těsto pomoučit. Já na závin přidala ještě sezamové semínko. Jako koření jsem použila pouze zmiňovaný tymián jak do náplně (spolu se solí a pepřem), tak i jako posyp nahoru. Příště jako posyp nahoru zvolím i jiné koření, protože nám doma přišel závin takto krapet mdlý, takže příště více osolím, okořením. Chuť i vůně těsta jsou poměrně výrazné. Určitě vyzkouším recept znovu, záviny vyšly pěkně a až dopiluji provedení, určitě to bude naprostá mňamka. Už teď napoprvé docela rychle zmizely. Děkuji za fajn receptík. :)

Tako toto-ANO:-KHezký recept,díky za něj:yes:

hospodyne: Děkuji:-K

:yes::yes::yes:

Suroviny:
mouka hladká, sůl, soda jedlá, vejce, olej olivový, podmáslí, tvaroh, sýr smetanový, šunka, pepř, tymián, vejce

Přidat fotografie receptu