Suroviny
Porce: 12 housek
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 12 250 kJ / 2 928 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 81,28 g |
Tuky | 124,87 g |
Vláknina | 16,08 g |
Cholesterol | 623 mg |
Sodík | 6,71 g |
Sůl | 16,67 g |
Sacharidy | 361,69 g |
Postup přípravy
Krok 1: 200 g polohrubé mouky a 200 g hladké mouky prosejeme do mísy, uděláme důlek, do kterého rozdrobíme droždí, posypeme moučkovým cukrem a zalijeme částí vlahého mléka. Přikryjeme a necháme vzejít kvásek. Přidáme zbylé vlahé mléko, vejce, sůl, sádlo. Vypracujeme těsto, které se nelepí mísy ani vařečky. Z těsta odebereme 380 g, dáme do druhé mísy, přidáme celozrnnou mouku a propracujeme. Do zbylého těsta přidáme 40 g polohrubé mouky a také propracujeme. Obě těsta zakryjeme a necháme 1 hodinu vykynout.
Krok 2: Z celozrnného těsta uděláme 12 kuliček po 35 g. Z druhého těsta uděláme 12 kuliček asi po 40 g. Do mističky nasypeme dýňová semínka a celozrnné kuličky v nich obalíme.
Krok 3: Budeme dělat vždy jednu houstičku za druhou. Světlou kuličku prsty rozmačkáme na 12 cm velké kolečko, do středu položíme kuličku obalenou semínky a zaděláme ji. Obrátíme, dlaní rozmáčkneme asi na 2 cm vysokou placičku, rádýlkem prořízneme střed 1 cm od kraje. Prsty podebereme a vyvrátíme řezem navrch. Konce pevně spojíme, zastrčíme pod houstičku a dáme na plech s pečícím papírem. Takto doděláme zbylé houstičky. Na plechu je necháme zakryté utěrkou 30 minut nakynout. Po vykynutí je potřeme rozšlehaným vejcem a do rýhy nasypeme ještě dýňová semínka. Pečeme 25 minut ve střední části trouby při 210 °C dozlatova.
Zveřejněno 5. 3. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Újezdecké housky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7g3A
Moje poznámka
Újezdecké housky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7g3A
Nejnovější recepty
Pečená uzená kachní prsa na medu s růžovým zelím a bramborovými noky
Přidáno před 1 hodinou
Švýcarské vánoční dortíčky
Přidáno před 7 hodinami
Kuřecí játra s mandlemi na víně
Přidáno před 9 hodinami
Pomazánka se šunkou, křenem a čerstvým krémovým sýrem s bylinkami
Přidáno před 10 hodinami
Vánoční sněžítka
Přidáno před 11 hodinami
Pečené fíky s medem a s ořechy
Přidáno 2. 12. 2024 18:29
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Hornickej knedlík ve vajíčku podle Adama Runduse. Připravený jako sendvič se šunkou a okurkami chutná skvěle
Rychlá tvarohová vánoční štóla je nádherně vláčná a šťavnatá. Důležitý je správný tvaroh a sušené ovoce namočené v rumu
Nepečené medovníkové kuličky obohatí talíř s cukrovím: Voní medem a karamelem, jejich snadnou přípravu zvládne každý
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlá kuřecí "znojemská" omáčka
Mystic před 43 minutami
Smetanové gnocchi se žampiony a pórkem
Nikki1 před 1 hodinou
Plněné ořechy
Handour před 1 hodinou
Marokánky III - cukroví
Panova před 1 hodinou
Skořicovo - mandlové rohlíčky
Panova před 1 hodinou
Zapečené těstoviny s uzeným masem
Jasminita26 před 1 hodinou
Kuřecí špízy
Tacek před 2 hodinami
Pečené brambory v troubě
Tacek před 2 hodinami
Makové kytičky
renatamanglova618 před 2 hodinami
Suroviny:
mouka polohrubá,
mouka hladká,
droždí,
cukr moučkový,
sůl,
mléko,
vejce,
sádlo,
mouka polohrubá,
mouka celozrnna pšeničná,
vejce
Komentáře (30)