Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zapékané bramborové pikantule

Brambory zapečené v jednom pekáčku s kuřecím masem bohatě zasypaným dvěma druhy sýrů a zalitými smetanou vám určitě zachutnají. Příprava je velmi jednoduchá a všechny chutě se k sobě skvěle hodí.

Hodnocení receptu je 5,0 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Petonka Petonka

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 40 min

60 min (20 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1

1

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Očištěné a oloupané brambory nakrájíme na čtvrtky a osmažíme. (Můžeme použít i kupované americké brambory.) Krok 2: Kuřecí maso nakrájíme na kostky, přidáme sůl, pepř, provensálské koření a na oleji krátce orestujeme. Krok 3: Smetanu osolíme, opepříme, přidáme prolisovaný česnek, promícháme a necháme 5 minut odpočinout. Krok 4: Do zapékací misky naskládáme brambory, poklademe kuřecím masem, posypeme strouhaným sýrem, Nivou a zalijeme připravenou smetanou. Krok 5: Zapečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut.

TIP: Další recepty z brambor

Zveřejněno 5. 3. 2021

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zapékané bramborové pikantule

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0WRX

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zapékané bramborové pikantule

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0WRX

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Lucie11: někdy přihoď fotečku :-*

Lucie11: díky, je to u nás oblíbená bašta :yes:

Výborný recept :) jsem z něj nadšená<3

Suroviny:
brambory, prsa kuřecí, koření provensálské, česnek, olej, sýr s modrou plísní, sýr gouda, sůl, pepř, smetana ke šlehání

Přidat fotografie receptu