Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 658 kJ / 1 113 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 111,84 g |
Tuky | 16,65 g |
Vláknina | 27,94 g |
Cholesterol | 160 mg |
Sodík | 402 mg |
Sůl | 0,40 g |
Sacharidy | 117,40 g |
Postup přípravy
Krok 1: Drobně pokrájenou cibuli zpěníme na rozehřátém oleji, přihodíme maso nakrájené na nudličky, orestujeme, osolíme, opepříme a lehce podlijeme vodou.
Necháme dusit, občas promícháme a podle potřeby podlijeme. Krok 2: Když je maso skoro měkké, přidáme oloupané na čtvrtky nakrájené brambory.
Očištěný kadeřávek zbavíme košťálu, nakrájíme na menší kousky a přidáme do rendlíku asi 5 minut po bramborách.
Přidáme i rozetřené stroužky česneku a dále dusíme, až jsou maso i brambory měkké a tekutina je skoro vydušená. Pak dochutíme majoránkou, promícháme a vypneme. Krok 3: V malém kastrůlku si ohřejeme lžíci oleje a přimícháme asi 2 lžičky papriky. Paprikovým olejem pokapeme hotové jídlo.
Porce na talíři doplníme lžící zakysané smetany.
Necháme dusit, občas promícháme a podle potřeby podlijeme. Krok 2: Když je maso skoro měkké, přidáme oloupané na čtvrtky nakrájené brambory.
Očištěný kadeřávek zbavíme košťálu, nakrájíme na menší kousky a přidáme do rendlíku asi 5 minut po bramborách.
Přidáme i rozetřené stroužky česneku a dále dusíme, až jsou maso i brambory měkké a tekutina je skoro vydušená. Pak dochutíme majoránkou, promícháme a vypneme. Krok 3: V malém kastrůlku si ohřejeme lžíci oleje a přimícháme asi 2 lžičky papriky. Paprikovým olejem pokapeme hotové jídlo.
Porce na talíři doplníme lžící zakysané smetany.
Zveřejněno 12. 3. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřový rendlík s kadeřávkem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pJg1
Moje poznámka
Vepřový rendlík s kadeřávkem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pJg1
Nejnovější recepty
Domácí kváskový chléb
Přidáno před 2 hodinami
Zapečené jitrnice na zelí
Přidáno před 6 hodinami
Prejtem plněné bramborové knedlíky se špenátem
Přidáno před 6 hodinami
Jitrnice s vaječnými kroupami
Přidáno před 6 hodinami
Jelítko s nastavovanou kaší
Přidáno před 6 hodinami
Opečené jitrnice s růžičkovou kapustou
Přidáno před 7 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Luxusní a rychlý makovník: Na vláčný a kyprý moučník je potřeba kvalitní mák, jemnost dodá smetana a bohatší chuť máslo
Pět nejoblíbenějších pomazánek na každý den: Připravte si k rychlé svačině či večeři tuňákovou, avokádovou nebo česnekovou
Švábské kobližky Fasnetsküchle: Tradiční masopustní pečivo musí být dozlatova osmažené a voní skořicí
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Krakonošova směs
Neregistrovaný před 9 sekundami
Pečené jehněčí maso
sipova před 17 sekundami
Vepřové plátky pečené s marinádou
mariko před 9 minutami
Kuřecí prsty
mariko před 10 minutami
Hovězí plátky na houbách
Neregistrovaný před 16 minutami
Hrnková bublanina s ovocem a drobenkou
Neregistrovaný před 28 minutami
Svíčková na smetaně
Neregistrovaný před 31 minutami
Pizza šneky z listového těsta
Neregistrovaný před 32 minutami
Domácí kmínový chleba
Neregistrovaný před 37 minutami
Polévka z čerstvého zelíčka
Neregistrovaný před 39 minutami
Suroviny:
maso vepřové,
kadeřávek,
brambory,
cibule,
česnek,
sůl,
pepř,
paprika,
majoránka,
olej řepkový,
smetana zakysaná
Komentáře