Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Houskové trojúhelníčky (z remosky)

Hodnocení receptu je 4,4 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Merylas Merylas

Snadný

Suroviny pro 12 kusů

12kusů

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 702 kJ /
1 124 kcal
Bílkoviny33,25 g
Tuky22,13 g
Vláknina8,54 g
Cholesterol 12 mg
Sodík 137 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy193,62 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Běžným způsobem zaděláme kynuté těsto. Nejlépe to půjde v domácí pekárně, kde jako první dáme vlažnou vodu, vlažné podmáslí, olej, prosátou mouku smíchanou se solí, nahoru přidáme trochu cukru a rozdrobíme droždí. Zvolíme program Těsto. Krok 2: Po ukončení programu těsto vyjmeme na lehce pomoučený vál a zpracujeme ho do bochánku. Necháme ho cca 5 minut pod utěrkou lehce podkynout a vyválíme do kulatého tvaru - kulaté placky o stejném průměru, jako má remoska, tj. 32 cm. Do mísy remosky vložíme papír na pečení, stačí do poloviny výšky nádoby a následně rozložíme rozválené těsto. Krok 3: Pevnou plastovou kartu v dolní polovině potřeme olejem a těsto kolmo touto kartou prokrojíme až na dno pečící nádoby. Vytvoříme 12 trojúhelníků, pokaždé kartu potřeme olejem. Karta se nebude na těsto lepit a po upečení se budou trojúhelníky lépe dělit. Mísu překryjeme mikrotenem a těsto necháme vykynout. Nemusí být vykynuté úplně hodně, jelikož bude ještě kynout v remosce v začátku pečení, kdy se pomalu zvyšuje teplota. Vykynuté těsto v nádobě opatrně postříkáme rozprašovačem vlažnou vodou a posypeme semínky dle vlastního výběru a opět ještě jednou přestříkneme vlažnou vodou. Krok 4: Pečící nádobu přikryjeme víkem, remosku zapneme a pečeme zhruba 40 minut. Po upečení necháme vychladnout na mřížce. Trojúhelníky se dají od sebe odtrhnout nebo je nakrájíme nožem.

Zveřejněno 13. 3. 2021

Poznámka autorky Merylas

Recept je určený pro větší remosku Grand o průměru mísy 32 cm. Kdo nemá remosku, upeče v nějaké kulaté formě o podobném průměru v troubě.

Jedná se o obyčejné a běžné denní pečivo.

Zkoušela jsem péct i z 600 g mouky, ale z 500 g je výsledek lepší.

Kdo chce, aby semínka na povrchu více držela, tak povrch potře rozšlehaným vejcem. Pokud pak povrch při pečení více tmavne, lze ho překrýt kouskem alobalu nebo papírem na pečení.

A ještě jak na kynuté těsto bez domácí pekárny: https://www.toprecepty.cz/recept/24963-jak-na-vyro...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Houskové trojúhelníčky (z remosky)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/EzlN

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Houskové trojúhelníčky (z remosky)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/EzlN

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Jaromira18: Děkuji, budu ráda, když budou chutnat. :-K

Moc se mi to líbí, peču buchty v remosce, ráda to upeču.:-K:-K:-K

lecho: Děkuji moc za pochvalu. :-K Těsto se dá zadělat různě, pekárna není podmínkou, jen ulehčí práci. Různé pečivo v remosce nyní peču dost často. Ještě jednou děkuji. :-K

Tohle je skvělý recept. Peču opakovaně. Zadělávám klasicky v robotu, pekárnu nemám.

Suroviny:
mouka hladká, mouka polohrubá, podmáslí, cukr krupice, droždí čerstvé, olej, semínka slunečnicová, mák, kmín celý, semínka lněná, semínka sezamová

Přidat fotografie receptu